Fakta om uddannelsen Undervisningssprog | Studiested: Aarhus | Studiestart: August / september og Januar / februar |
Kandidatuddannelsen i Religionsvidenskab handler om samspillet mellem religion, kultur og samfund. Du arbejder med religionsfænomenets betydning for mennesker og kulturer, og du får indsigt i forskellige religioner, kulturer og religiøse fænomener overalt på kloden til alle tider. Det teoretiske og metodiske grundlag på uddannelsen er historisk, filosofisk, sociologisk, antropologisk og psykologisk. Du arbejder med religion inden for alt lige fra søndagens gudstjenester til pilgrimsritualer i Mekka, fra abortlovgivning til spiritualitet i ledelse og fra fodboldstadions til internettet.
Som kandidatuddannet i Religionsvidenskab kan du arbejde med undervisning på gymnasier, højskoler, seminarier og universiteter. Du kan arbejde i humanitære organisationer, i den offentlige administration, med personaleudvikling og i andre stillinger, der kræver kompetencer inden for kulturforståelse, kommunikation, formidling og forståelse for mødet mellem forskellige religioner og kulturer. Du har også mulighed for at gå forskningens vej og søge en ph.d.
A-linjen:
B-linjen:
*Studerende, som optages på et kandidattilvalg på et andet fakultet, hvor uddannelseskombinationen er godkendt med 30 ECTS rammeudvidelse, sådan at kandidattilvalget vægter 75 ECTS, optages på B-linjen med rammeudvidelse. Kandidatuddannelsen vil således samlet vægte 150 ECTS point.
Øvrige uddannelser, som efter universitetets vurdering i niveau, omfang og indhold svarer til ovenfor nævnte uddannelser kan give adgang til kandidatuddannelsen.
Studerende på bacheloruddannelsen i religionsvidenskab ved Aarhus Universitet har krav på optagelse på kandidatuddannelsen i religionsvidenskab under forudsætning af at der søges om optagelse med henblik på start på kandidatuddannelsen senest tre år efter gennemført bacheloruddannelse. Retskravet forudsætter, at ansøgningen modtages rettidigt af Aarhus Universitet.
Da kandidatuddannelsen i religionsvidenskab er omfattet af regeringens udspil om dimensionering, er der fra 2015 indført adgangsbegrænsning på uddannelsen. Derfor er det at have opfyldt adgangskravene ikke i sig selv en garanti for optagelse. Retskravsbachelorer er dog stadig sikret optagelse.
Såfremt der er flere kvalificerede ansøgere end studiepladser, prioriteres kvalificerede ansøgere efter følgende kriterier:
1) Akademisk baggrund (75%)
* Relevante fag inkluderer alle fag med et vægtigt religionsvidenskabeligt indhold. Både fag fra dit centrale fag og dit tilvalg kan medtælles. Vær opmærksom på, at karakterer opnået efter ansøgningstidspunktet ikke er inkluderet i karaktergennemsnittet. Udvælgelseskomiteen vurderer ansøgning ud fra vedlagte diplomer, karakterudskrifter og kursusbeskrivelser/studieordninger (curricula).
2) Anden relevant erfaring (25%)
For udenlandske ansøgere gælder, at der kræves bestået studieprøve i dansk.
Udvælgelseskomiteen bedømmer alle ansøgningerne ud fra det indsendte materiale i form af eksamensbevis eller eksamensudskrifter, CV, relevansbeskrivelse og anden relevant dokumentation.
Ud over de generelle krav til dokumentation skal du også uploade følgende:
1) En relevansbeskrivelse. Relevansbeskrivelsen skal være på engelsk, 1-2 sider lang og forklare:
2) Et Curriculum Vitae (CV), som beskriver din relevante uddannelse og erhvervserfaring i kronologisk orden.
Du må gerne tilføje yderligere dokumentation for relevant erhvervserfaring, anbefalinger o.l.
I studieordningen kan du finde yderligere oplysninger om, hvad de enkelte fag indeholder. Du kan også se studiets opbygning, og hvilke krav, der bliver stillet til dig som studerende – herunder eksamensformer og eksamenskrav.
Uddannelsen er godkendt med dansk som udbudssprog. Udbudssproget er det sprog, der som udgangspunkt undervises i på uddannelsen. Aarhus Universitet har et internationalt forskningsmiljø og tiltrækker dygtige forskere fra hele verden, så du skal være opmærksom på, at dele af undervisningen kan være på engelsk, og at der desuden ofte vil forekomme undervisningsmateriale på engelsk.
Kig i kursuskataloget for at se undervisningssproget for de enkelte kurser.
I studiediagrammet for kandidatuddannelsen i Religionsvidenskab kan du klikke på de forskellige fag og læse de enkelte fagbeskrivelser.
På kandidatuddannelsens 3. semester vælger du én af tre forskellige profiler:
Mandag:
Kl. 8-14 Forberedelse
Kl. 15-17 Holdundervisning i Seminar A (valgfag)
Tirsdag:
Kl. 9-16 Forberedelse
Kl. 16-18 Religionsvidenskabeligt projekt
Onsdag:
Kl. 8-12 Forberedelse
Kl. 13-16 Læsegruppearbejde
Torsdag:
Kl. 9-16 Forberedelse
Kl. 16-18 Holdundervisning i Seminar A (valgfag)
Fredag:
Kl. 10-12 Religionsvidenskabeligt projekt
Kl. 13-15 Studiegruppearbejde
Kandidatuddannelsen i Religionsvidenskab er et fuldtidsstudie svarende til 37-40 timer om ugen. Selvom du måske ikke har skemalagt undervisning hver dag, skal du regne med at bruge en del tid på at forberede dig til undervisningen og på at mødes med din studiegruppe.
Religionsvidenskab ligger blandt andet sammen med Teologi og Arabisk- og islamstudier i et studiemiljø, hvor det er naturligt at mødes på tværs af studieretninger, og hvor der er et væld af studieaktiviteter. Du kan være med i foredragsforeningen, som arrangerer debataftener og gæsteforelæsninger eller du kan være med i barudvalget, som bestyrer fredagsbaren Theos Bar. Studiemiljøet på Religionsvidenskab er også lig med årsfest, julefrokost, julerevy, højskoleweekend, kapsejlads, fodbold og meget mere. Nedenfor har du en oversigt over de forskellige foreninger.
Det er oplagt at tage et semesters studieophold på et universitet i Norden, Europa eller oversøisk. Aarhus Universitet har aftaler med mange universiteter i verden, og vi hjælper dig gerne med at komme af sted. Studieportalen Arts har samlet relevant information vedr. udlandsophold, så kig forbi, bliv inspireret og rejs UD!
Et praktikophold giver dig en mulighed for at skabe erfaringer og kontakter til dit senere arbejdsliv. Praktikken afsluttes med en eksamensopgave. Se aktuelle praktikopslag på AUs job- og netbank.
- oplevet, fotograferet og filmet af de studerende selv.
Med tusindvis af billeder giver #yourniversity dig et indblik i hverdagen som studerende på AU, i festerne, overspringshandlingerne, eksamen og alt det andet, du kommer til at bruge din studietid på.
Billederne er brugernes egne, delt med #Yourniversity, #AarhusUni og fagspecifikke AU-hashtags.
Data er indsamlet via AU’s beskæftigelsesundersøgelse 2016. Data repræsenterer ikke et udtømmende billede af den pågældende uddannelses arbejdsmarked og alumnernes arbejdsopgaver, men giver udelukkende et billede baseret på undersøgelsens respondenter de pågældende år.
Du kan læse mere om en række karrierevejledningstilbud blandt andet arrangementer og workshops og få vejledning om beskæftigelsesmuligheder om din uddannelse hos Arts Karriere.