Uddannelser med vinterstart i 2. runde er åbent frem til 12. december 2022.
Næste mulighed for at søge ind på en kandidatuddannelse er til sommerstart i 2023. Fristen er den 1. marts for alle EU ansøgere og 15. januar for non-EU/EEA ansøgere. Ansøgningssystemet er åbent fra 1. november 2022.
På mange af DPUs uddannelser skal man skrive en forhåndsvurdering som en del af sin ansøgning.
Vi får ofte spørgsmål om, hvordan man skriver en god fagligt begrundet ansøgning. Det kan gøres på mange måder og der findes ikke én facitliste.
Vi har lavet et overblik over hvad den skal indeholde og hvordan du kan forberede dig, inden du skriver den.
Vi kan desværre ikke fortælle dig på forhånd, om den bachelor, du har, er adgangsgivende til en bestemt kandidat, hvis ikke den i forvejen står nævnt under "adgangskrav" for den konkrete uddannelse. Den vurdering kan vi først lave, når du har sendt din ansøgning.
Du kan selv få en idé om, hvorvidt din bachelor er adgangsgivende, ved at sammenligne fagene fra din bachelor med adgangskravene til kandidatuddannelsen. Dem finder du under punktet "adgangskrav", når du går ind på uddannelsen på kandidat.au.dk.
At vælge uddannelse er en stor beslutning. Det er mindst lige så vigtigt at vide, hvilke krav DU har til uddannelsen, som det er at have styr på adgangskrav og optagelsesregler.
Gør dit forarbejde, så du vælger en uddannelse, der passer til dig og dine ønsker. For at gøre det hele lidt mere overskueligt, kan det give god mening at dele din beslutningsproces op i overskuelige bidder og så tage en ad gangen. Det kan du få hjælp til herunder ved at klikke på hver af de tre punkter:
Du skal starte med at kigge på dig selv og hvad du synes er spændende, inden du kigger på konkrete uddannelser. Det jo er lige præcis dig, dine drømme og ønsker, som uddannelsen skal passe til.
Når du har fået overblik over dine styrker, interesser og ønsker, har du en indsigt i, hvad det er du gerne vil have, at en uddannelse skal leve op til. Det skal du bruge som dine ”briller”, når du undersøger, hvordan konkrete uddannelser passer til dig.
Når du har matchet dine ønsker med de mange muligheder, så skal du vælge 2-3 uddannelser ud. Det skal være dem som bedst lever op til dine krav og ønsker og som du er interesseret i at vide mere om.
Du kan læse mere om og udfylde de tre trin i denne brochure.
Vi var live på Facebook med vores vejleder, Sarah, den 18/2-2020. Her talte hun med Karoline, som selv er studerende og lige har valgt en kandidatuddannelse. Hun talte også med Malene, som er karrierekonsulent, om tvivl, valg af kandidatuddannelse og fremtidens arbejdsmarked.
Sarah fortæller dig her om, hvorfor det er vigtigt at være nysgerrig, når du vælger uddannelse.
Sarah fortæller dig også om, hvordan optimisme kan være et rigtig godt redskab, når du vælger uddannelse.
Har du svært ved at finde ud af hvilken uddannelse, der passer til dig? Eller opfylder du ikke adgangskravene og har brug for en snak omkring dine muligheder? Vi hjælper dig med at få overblik over dit studievalg og din optagelse.
Nogle af de spørgsmål vi f.eks. kan hjælpe med er:
Har du spørgsmål til en bestemt uddannelse?
Det kan være om studieliv, undervisning, karriere eller andet? Spørg vores studenterstudievejledere på uddannelsen. Find kontaktinformation til studievejledningen på uddannelsessiderne.
Du kan også få vejledning på det fakultet, der udbyder den specifikke uddannelse, her:
Vejlederne sidder klar til at hjælpe dig på telefon eller på mail.
Åbningstid på telefonen:
+45 8715 0720 | auuddannelse@au.dk | Fredrik Nielsens Vej 5 Aarhus C |
Laura
Helle
Anne
Gitte
Stinne
Mathilde
Andreas
Ruth
Nikolaj
Foto: Lars Kruse, AU Foto
Vejlederne sidder klar til at hjælpe dig på telefon (87150720) eller via mail.
Åbningstid på telefonen: