På denne side kan du få et overblik over, hvad vi kan hjælpe dig med i vejledningen, fx
Fra den 8. november 2024 kan du søge de kandidatuddannelser med sommerstart i 2025. Ansøgningsfristen er 1. marts 2025 for EU-ansøgere og 15. januar 2025 for non-EU/EEA-ansøgere.
På mange af DPU's uddannelser skal man skrive en fagligt begrundet ansøgning som en del af sin ansøgning.
Vi får ofte spørgsmål om, hvordan man skriver en god fagligt begrundet ansøgning.
Vi har derfor lavet en guide til, hvad den fagligt begrundede ansøgning skal indeholde, så du kan forberede dig bedst muligt på at skrive den.
Vi kan desværre ikke fortælle dig på forhånd, om den bachelor, du har, giver adgang til en bestemt kandidatuddannelse, med mindre den står nævnt under adgangskravene for den pågældende uddannelse. Den vurdering vil vi først kunne lave, når du har sendt din ansøgning.
Du kan selv få en ide om, hvorvidt din bachelor er adgangsgivende, ved at sammenligne fagene fra din bachelor med adgangskravene til den ønskede kandidatuddannelse. Dem finder du under punktet "adgangskrav", når du går ind på uddannelsens side på kandidat.au.dk.
Ansøgning til universiteterne er ikke koordineret, så derfor kan du få tilbudt optagelse på flere kandidatuddannelser på forskellige universiteter. Men du vil altid kun kunne blive tilbudt én plads pr. universitet, og du får ikke nødvendigvis svar på samme tid fra de universiteter, du har søgt ind på.
Du skal huske at forholde dig til hvert enkelt svar du får, og takke ja til din studieplads inden fristen.
I denne podcastserie kan du få inspiration til, hvordan du kan gribe dit kandidatvalg an, og du kan blive klogere på, hvordan du kan arbejde med din tvivl. I hvert afsnit taler studievejlederne Anne og Laura om forskellige temaer, som kan fylde i et studievalg, og du vil få konkrete ideer til, hvad du selv kan gøre.
Hvis du har spørgsmål om fx studielivet på uddannelsen, undervisningsformer eller karrieremuligheder, skal du studievejlederne på den enkelte uddannelse.
Du finder kontaktinformation på vores uddannelsessider:
Spørgsmål om f.eks:
Kontakt da studieservice for dit fakultet:
Studievejlederne i Vejledningscenter AU kan hjælpe dig, hvis du for eksempel:
Åbningstid på telefonen: hverdage kl. 9-12 (onsdag lukket)
Vores frivillige AU-kandidatstuderende er klar til at svare på dine spørgsmål om hvordan det er at være studerende på AU.
Få hjælp til at vælge den rigtige kandidatuddannelse for dig.
Hvis du har spørgsmål om fx studielivet på uddannelsen, undervisningsformer eller karrieremuligheder, skal du studievejlederne på den enkelte uddannelse.
Du finder kontaktinformation på vores uddannelsessider:
Og har du spørgsmål om administrative forhold som f.eks:
Kontakt da studieservice for dit fakultet:
I Vejledningscenter AU er der i alt 8 studievejledere tilknyttet, heraf 5 fuldtidsvejledere og 3 studenterstudievejledere, som selv er i gang med en uddannelse på Aarhus Universitet og derfor er tæt på studielivet og hverdagen på universitetet. Mød dem her:
Laura
Helle
Gitte
Anne
Sarah
Mathilde
Ruth
Nikolaj