Efter ansøgningsfristen 1. marts oplever vi mange ansøgere, der henvender sig med bekymringer: har jeg nu gjort det rigtigt? Og hvad nu hvis der mangler dokumentation?
Bare rolig: skulle der mangle bilag eller andre typer oplysninger, vil vi kontakte dig.
De fleste ansøgere får svar på, om de er optaget på kandidatuddannelsen mellem 1. maj og 10. juni. Du kan se alle svarfrister.
Retskravsansøgere får dog typisk svar lidt tidligere.
Se hvordan du uploader manglende dokumentation til din ansøgning.
Nogle af vores uddannelser kan man søge ind på i 2. runde, hvis der er ledige pladser. Ansøgningen for 2. runde åbner 17. juni med ansøgningsfrist d. 25. juni.
Ansøgning til universiteterne er ikke koordineret, så derfor kan du få tilbudt optagelse på flere kandidatuddannelser på forskellige universiteter. Men du vil altid kun kunne blive tilbudt én plads pr. universitet, og du får ikke nødvendigvis svar på samme tid fra de universiteter, du har søgt ind på.
Du skal huske at forholde dig til hvert enkelt svar du får, og takke ja til din studieplads inden fristen.
Du kan chatte med vores studievejledere på livechatten:
Kl. 13-15 alle hverdage, 5. juli dog kl. 9-12.
Har du spørgsmål i forbindelse med din ansøgning i kvote 1, så fang dem på chatten. Chatten popper op, uanset hvor du bevæger dig her på sitet. Vær opmærksom på, at du skal acceptere cookies for at få livechatten vist.
Studievejlederne i Vejledningscenter AU kan hjælpe dig, hvis du for eksempel:
Fra og med tirsdag den 9. maj til 9. juni 2023 har du mulighed for åben vejledning tirsdag eller fredag, enten online eller ved fysisk fremmøde i Vejledningscenter AU:
Tirsdage 12.30 til 14.30 fysisk
Fredage 12.30 til 14.30 online
Åben vejledning ved fysisk fremmøde:
Mød op i Vejledningscenter AU (find adresse ovenfor) og følg anvisningen. Du skal ikke booke tid på forhånd.
Åben vejledning online:
Tal med en studievejleder over Zoom. Du bliver automatisk stillet igennem, når det er din tur. Stil dig i kø her (kun aktivt i åbningstiden):
Hvis du har spørgsmål om fx studielivet på uddannelsen, undervisningsformer eller karrieremuligheder, skal du studievejlederne på den enkelte uddannelse.
Du finder kontaktinformation på vores uddannelsessider:
Vores frivillige AU-kandidatstuderende er klar til at svare på dine spørgsmål om hvordan det er at være studerende på AU.
Få hjælp til at vælge den rigtige kandidatuddannelse for dig.
I Vejledningscenter AU er der i alt 8 studievejledere tilknyttet, heraf 5 fuldtidsvejledere og 3 studenterstudievejledere, som selv er i gang med en uddannelse på Aarhus Universitet og derfor er tæt på studielivet og hverdagen på universitetet. Mød dem her:
Laura
Helle
Gitte
Anne
Stinne
Mathilde
Ruth
Nikolaj