Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Vejledning på AU

De mest stillede spørgsmål lige nu

Hvornår kan jeg søge ind på en kandidat?

Du kan lige nu søge uddannelser med vinterstart i 2. runde frem til 9. december

Næste mulighed for at søge ind på en kandidatuddannelse er til sommerstart i 2022. Fristen er den 1. marts for alle EU ansøgere og 15. januar for non-EU/EEA ansøgere. Ansøgningssystemet er allerede åbent nu.

Hvordan skriver jeg en faglig begrundet ansøgning til DPU’s uddannelser?

På mange af DPU’s uddannelser skal man skrive en fagligt begrundet ansøgning som en del af sin ansøgning.

Vi får ofte spørgsmål om, hvordan man skriver en god fagligt begrundet ansøgning. Det kan gøres på mange måder, og der findes ikke én facitliste. Vi har lavet en overbliksside, der fortæller, hvad den skal indeholde, og hvordan du kan forberede dig, inden du skriver den.

Kan I fortælle mig på forhånd, om jeg kan komme ind på en kandidat med den bacheloruddannelse jeg har?

Vi kan desværre ikke fortælle dig på forhånd, om den bachelor du har, er adgangsgivende til en bestemt kandidat, hvis ikke den i forvejen står nævnt under "adgangskrav" for den konkrete uddannelse. Den vurdering kan vi først lave ifm. at du søger ind.

Du kan selv få en idé om, om din bachelor er adgangsgivende ved at sammenligne fagene fra din bachelor med de adgangskrav, der er til kandidatuddannelsen. Dem finder du under punktet "adgangskrav", når du går ind på uddannelsen på kandidat.au.dk.

Sådan vælger du uddannelse

At vælge uddannelse er en stor beslutning. Det er mindst lige så vigtigt at vide, hvilke krav DU har til uddannelsen, som det er at have styr på adgangskrav og optagelsesregler.

Gør dit forarbejde, så du vælger en uddannelse, der passer til dig og dine ønsker. For at gøre det hele lidt mere overskueligt, kan det give god mening at dele din beslutningsproces op i overskuelige bidder og så tage en ad gangen. Det kan du få hjælp til herunder ved at klikke på hver af de tre punkter:


Søg indad

Du skal starte med at kigge på dig selv og hvad du synes er spændende, inden du kigger på konkrete uddannelser. Det jo er lige præcis dig, dine drømme og ønsker, som uddannelsen skal passe til.

 

 

Søg bredt

Når du har fået overblik over dine styrker, interesser og ønsker, har du en indsigt i, hvad det er du gerne vil have, at en uddannelse skal leve op til. Det skal du bruge som dine ”briller”, når du undersøger, hvordan konkrete uddannelser passer til dig.

 

 

Søg dybt

Når du har matchet dine ønsker med de mange muligheder, så skal du vælge 2-3 uddannelser ud. Det skal være dem som bedst lever op til dine krav og ønsker og som du er interesseret i at vide mere om.

 

 

Du kan læse mere om og udfylde de tre trin i denne brochure.

 

Er du i tvivl om dit studievalg?

Vi var live på Facebook med vores vejleder, Sarah, den 18/2-2020. Her talte hun med Karoline, som selv er studerende og lige har valgt en kandidatuddannelse. Hun talte også med Malene, som er karrierekonsulent, om tvivl, valg af kandidatuddannelse og fremtidens arbejdsmarked.

Vær nysgerrig, når du vælger uddannelse

Sarah fortæller dig her om, hvorfor det er vigtigt at være nysgerrig, når du vælger uddannelse.

Vær optimistisk, når du vælger uddannelse

Sarah fortæller dig også om, hvordan optimisme kan være et rigtig godt redskab, når du vælger uddannelse.

Tal med en vejleder

Har du svært ved at finde ud af hvilken uddannelse, der passer til dig? Eller opfylder du ikke adgangskravene og har brug for en snak omkring dine muligheder? Vi hjælper dig med at få overblik over dit studievalg og din optagelse. 

Nogle af de spørgsmål vi f.eks. kan hjælpe med er:

  • Jeg aner ikke hvad jeg skal læse
  • Jeg har svært ved at finde ud af, hvilken uddannelse der passer til mig
  • Det er svært at finde overblik i optagelsesregler og adgangskrav
  • Jeg opfylder ikke adgangskravene, og ved ikke hvad jeg skal gøre
  • Det er svært at vælge tilvalg eller kandidat

Har du spørgsmål til en bestemt uddannelse?
Det kan være om studieliv, undervisning, karriere eller andet? Spørg vores studenterstudievejledere på uddannelsen. Find kontaktinformation til studievejledningen på uddannelsessiderne, som du finder i søgeboksen på bachelor.au.dk

Du kan også få vejledning på det fakultet, der udbyder den specifikke uddannelse, her:

Vejledningscenter AU

Vejlederne sidder klar til at hjælpe dig på telefon eller på mail. Hvis vi sammen finder ud af, at du har brug for en længere snak, har du mulighed for at booke en vejledningssamtale med en af vejlederne.    

Åbningstid på telefonen:

  • Mandag-fredag: 9-12 (onsdag lukket)
+45 8715 0720auuddannelse@au.dk

Gitte

Laura

Helle

Andreas

Sarah

Mathilde

Anne

Sebastian

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Vejledningscenter AU

Vejlederne sidder klar til at hjælpe dig på telefon (87150720) eller via mail.

Hvis vi sammen finder ud af, at du har brug for en længere snak, har du mulighed for at booke en vejledningssamtale med en af vejlederne.

Åbningstid på telefonen:

  • Mandag-fredag: 9-12 (onsdag lukket)