Fakta om uddannelsen Undervisningssprog: Dansk (Se sprogkrav) | Studiested: Aarhus | Studiestart: August / september og Januar / februar |
Kandidatuddannelsen i Arabisk og Islamstudier handler om kultur, religion, samfund, politik og historie inden for islam og den arabiske verden. Uddannelsen fokuserer på den moderne arabiske verden og på islam og muslimer både i og uden for den arabiske verden. I løbet af uddannelsen arbejder du med at forbedre dine arabiske sprogkundskaber, som du blandt andet kan anvende til forskningsbrug i dit speciale. Du arbejder med teori og metode og forskellige seminar-emner, såsom ’jihadisme’ eller ’islam og muslimer i Vesten’. Du kan også tage relevante seminarer på andre uddannelser, fx Religionsvidenskab eller Statskundskab. I dit profilsemester har du mulighed for at komme i praktik (projektorienteret forløb) eller tage et semester på et universitet i den arabiske verden eller andre steder.
Som kandidatuddannet i Arabisk og Islamstudier kan du bruge dit områdekendskab og sprogkundskaber i internationalt samarbejde, udviklingsarbejde og integrationsarbejde, og du kan arbejde i danske og internationale organisationer og virksomheder, der opererer i den arabiske verden.
I denne sektion kan du finde ud af, hvad der skal til for at komme ind på kandidatuddannelsen i Arabisk- og islamstudier.
De næste afsnit forklarer, hvordan du kan opfylde adgangskravene, afhængigt af om du har:
Du kan også finde ud af, om der er begrænsninger for, hvor mange der kan optages på uddannelsen, og hvilke sprogkrav der gælder.
Følgende bacheloruddannelse giver dig retskrav på optagelse på kandidatuddannelsen i Arabisk- og islamstudier:
Retskrav betyder, at du har ret til at blive optaget på den kandidatuddannelse, der bygger oven på den bacheloruddannelse, som du har gennemført ved samme universitet. Det kræver dog, at du søger om optagelse senest tre år efter gennemført bacheloruddannelse.
Hvis du har en af de følgende bacheloruddannelser, opfylder du adgangskravene til A-linjen:
Hvis du har en af de følgende bacheloruddannelser, opfylder du adgangskravene til B-linjen:
Udover de bacheloruddannelser, som allerede er vurderet til at give adgang til denne uddannelse, kan der også være andre uddannelser, der opfylder adgangskravene afhængigt af fagsammensætningen og vægtningen af dine kurser.
Du kan få adgang til kandidatuddannelsen, såfremt universitetet vurderer, at din uddannelse har et niveau, omfang og indhold, som svarer til de faglige krav, der angives herunder.
Du kan opfylde adgangskravet til A-linjen med en anden uddannelse, hvis du har følgende fagområder: | ECTS-krav |
Arabisk (ud over propædeutik) | 10 |
Islam hvoraf følgende fagområder er dækket: Islams historiske udvikling og vigtige nutidige bevægelser | 10 |
Historie, politik, samfund og kultur i den arabiske verden | 20 |
I alt | 40 |
Du kan opfylde adgangskravet til B-linjen med en anden uddannelse, hvis du har følgende fagområder: | ECTS-krav |
Arabisk (ud over propædeutik) | 10 |
Islam hvoraf følgende fagområder er dækket: Islams historiske udvikling og vigtige nutidige bevægelser | 10 |
Historie, politik, samfund og kultur i den arabiske verden | 20 |
Gymnasierettet bachelortilvalg | 45 |
I alt | 85 |
Vi kan ikke på forhånd vurdere, om netop din uddannelse vil opfylde ovenstående krav. Vi vil derfor anbefale dig at søge ind på uddannelsen, hvis du selv vurderer, at du opfylder fagkravene. Det er i den forbindelse en god ide at sammenligne din uddannelse med de direkte adgangsgivende uddannelser.
Der er adgangsbegrænsning på denne kandidatuddannelse.
Adgangsbegrænsning vil sige, at der er et begrænset antal studiepladser på uddannelsen. Der vil således blive prioriteret blandt de kvalificerede ansøgere ud fra nogle faste udvælgelseskriterier (se nedenfor).
Dette betyder, at det ikke i sig selv er en garanti for optagelse at have opfyldt adgangskravene. Hvis du har retskrav, er du dog garanteret en plads på uddannelsen.
Hvis der er flere kvalificerede ansøgere end ledige studiepladser, lægges der vægt på følgende kriterier ved udvælgelsen (hvert kriterie vægter 1/3):
Karakterniveau fra adgangsgivende uddannelse
Relevante fagområder (målt i ECTS). I denne vurdering indgår ikke ECTS, som er en del af adgangskravene beskrevet under ’Andre uddannelser der kan give adgang’.
Arabisk ud over propædeutik
Islam, inklusive islams historiske udvikling og vigtige nutidige bevægelser
Historie, politik, samfund og kultur i den arabiske verden
Anden relevant erfaring
Anden relevant erfaring dokumenteres i form af:
Relevansbeskrivelse. Beskrivelsen skal være på 1-2 sider og forklare:
Din bacheloruddannelsens faglige relevans i forhold til kandidatuddannelsen i Arabisk- og islamstudier
Hvilke kurser i din bacheloruddannelse, som indfrier de faglige adgangskrav til kandidatuddannelsen i Arabisk- og islamstudier
Du skal kunne dokumentere, at du har danskkvalifikationer svarende til Dansk A-niveau (Dansk A) i den danske gymnasieskole.
Læs mere om opfyldelse af Dansk A, hvis ikke du har en dansk gymnasial uddannelse.
Du skal desuden kunne dokumentere, at du har engelskkvalifikationer svarende til dansk gymnasialt B-niveau. Hvis du har retskrav på optagelse (se ovenfor), er du ikke omfattet af denne regel.
Læs hvordan dit engelsk-niveau skal dokumenteres, hvis du ikke har en dansk gymnasial uddannelse.
I studieordningen kan du finde yderligere oplysninger om, hvad de enkelte fag indeholder. Du kan også se studiets opbygning, og hvilke krav, der bliver stillet til dig som studerende – herunder eksamensformer og eksamenskrav.
I studiediagrammet for kandidatuddannelsen i Arabisk- og islamstudier kan du klikke på de forskellige fag og læse de enkelte fagbeskrivelser.
På kandidatuddannelsens 3. semester vælger du én af tre forskellige profiler:
Kandidatuddannelsen i Arabisk- og islamstudier er et fuldtidsstudie svarende til 37-40 timer om ugen, hvor du kommer til at bruge meget tid på at forberede dig til de enkelte undervisningsgange.
På Arabisk- og islamstudier findes der mange faglige og sociale arrangementer, som du kan deltage aktivt i:
I løbet af kandidatuddannelsen kan du komme i praktik i Danmark eller i den arabiske verden. Her kan du skabe erfaringer og kontakter til dit senere arbejdsliv. Praktikken afsluttes med en eksamensopgave. Du kan se aktuelle praktikopslag på AUs jobbank.
Du har gode muligheder for at læse et semester ved et universitet i udlandet. Aarhus Universitet har aftaler med mange universiteter i verden, og vi hjælper dig gerne med at komme af sted. Studieportalen Arts har samlet relevant information vedrørende udlandsophold, så kig forbi, bliv inspireret og rejs UD!
- oplevet, fotograferet og filmet af de studerende selv.
Med tusindvis af billeder giver #yourniversity dig et indblik i hverdagen som studerende på AU, i festerne, overspringshandlingerne, eksamen og alt det andet, du kommer til at bruge din studietid på.
Billederne er brugernes egne, delt med #Yourniversity, #AarhusUni og fagspecifikke AU-hashtags.
Med en kandidatuddannelse i Arabisk- og islamstudier opnår du indgående viden om centrale træk af islam og det arabiske sprogområdes historie, politik, samfundsforhold og kulturelle udtryksformer i nyere tid. Du har desuden et dybdegående kendskab til religionsvidenskabelige og politologiske teorier og til samfundsteori og kulturteori med henblik på at kunne inddrage relevante teorier og metoder i analyser af samfunds- og kulturforhold. Som kandidatuddannet i Arabisk- og islamstudier kan du derfor bruge dit områdekendskab og dine sprogkundskaber i internationalt samarbejde, udviklingsarbejde og integrationsarbejde. Du kan f.eks. arbejde i danske og internationale organisationer og virksomheder, der opererer i den arabiske verden.
Du kan læse mere om en række karrierevejledningstilbud blandt andet arrangementer og workshops og få vejledning om beskæftigelsesmuligheder om din uddannelse hos Arts Karriere.