Kandidatuddannelse
Fakta om uddannelsen Undervisningssprog | Studiested: Aarhus | Studiestart: August / september (ingen vinterstart) |
Kandidatuddannelsen i Internationale studier henvender sig til studerende, der har en bachelorgrad i enten et humanistisk eller samfundsvidenskabeligt fag, og som gerne vil have et internationalt perspektiv i deres uddannelse. Hensigten med studiet er, at du får en viden om internationale forhold, som du kan bruge i sammenhæng med din grunduddannelse.
Din indsigt i den globaliserede verden, vi lever i, og din evne til at påpege og analysere relaterede problemstillinger og muligheder er nyttig i mange forskellige sammenhænge. Du kan for eksempel arbejde med import og eksport i danske og udenlandske virksomheder, eller du kan arbejde på ambassader, i internationale organisationer og politiske institutioner.
Kandidatuddannelsen i Internationale studier er et svar på den stadigt stigende globalisering af arbejdsmarkedet. Kravene til ansatte er nu, at de skal indgå i stadigt flere tværfaglige sammenhænge, hvor den internationale dimension bliver stadigt mere tydeliggjort. Du vil således modtage undervisning i fag som historie og kulturanalyse, men også i international politik og projektledelse. Uddannelsens sammensætning vil give dig en bred indsigt i den verden, vi lever i.
Kandidatuddannelsen i Internationale studier er forankret på Institut for Kultur og Samfund, men trækker på kompetencer fra en bred vifte af Aarhus Universitets ansatte. Undervisningen i de samfundsvidenskabelige fag vil blive varetaget af undervisere fra Institut for Statskundskab.
På uddannelsens tredje semester har du mulighed for at give uddannelsen dit helt eget præg. Hvad enten du vil have et projektorienteret forløb og således prøve dig selv og dine kompetencer af i praksis, eller du vil fordybe dig fagligt i et emne på et profilfag, så har du her muligheden for at gøre det. Det er også på dit tredje semester, at du har mulighed for at tage på et studieophold i udlandet.
Som bachelor har du en solid faglig baggrund, og kandidatuddannelsen i Internationale studier er således din mulighed for at give din uddannelse et internationalt præg. Elementer fra Antropologi, Historie, Økonomi og Statskundskab er en integreret del af uddannelsen. Fagene giver dig en bred kompetenceflade, som vil sætte dig i stand til at arbejde mange forskellige brancher.
Efter endt uddannelse kan du kalde dig cand.mag. i Internationale studier.
I denne sektion kan du finde ud af, hvad der skal til for at komme ind på kandidatuddannelsen i Internationale studier.
De næste afsnit forklarer, hvordan du kan opfylde adgangskravene, afhængigt af om du har:
Du kan også finde ud af, om der er begrænsninger for, hvor mange der kan optages på uddannelsen, og hvilke sprogkrav der gælder.
Der er ingen bacheloruddannelser, der giver retskrav på optagelse på denne uddannelse.
Hvis du har en af de følgende bacheloruddannelser, opfylder du adgangskravene til uddannelsen:
Udover de bacheloruddannelser, som allerede er vurderet til at give adgang til denne uddannelse, kan der også være andre uddannelser, der opfylder adgangskravene afhængigt af fagsammensætningen og vægtningen af dine kurser.
Du kan få adgang til kandidatuddannelsen, såfremt universitetet vurderer, at din uddannelse har et niveau, omfang og indhold, som svarer til de faglige krav, der angives herunder.
Du kan opfylde adgangskravet med en anden uddannelse, hvis du har én af følgende kombinationer: | ECTS-krav |
Moduler i social sciences med en af følgende kombinationer
Eller
| 30 |
Vi kan ikke på forhånd vurdere, om netop din uddannelse vil opfylde ovenstående krav. Vi vil derfor anbefale dig at søge ind på uddannelsen, hvis du selv vurderer, at du opfylder fagkravene. Det er i den forbindelse en god ide at sammenligne din uddannelse med de direkte adgangsgivende uddannelser.
Der er adgangsbegrænsning på denne kandidatuddannelse.
Adgangsbegrænsning vil sige, at der er et begrænset antal studiepladser på uddannelsen. Der vil således blive prioriteret blandt de kvalificerede ansøgere ud fra nogle faste udvælgelseskriterier (se nedenfor).
Dette betyder, at det ikke i sig selv er en garanti for optagelse at have opfyldt adgangskravene. Hvis du har retskrav, er du dog garanteret en plads på uddannelsen.
Hvis der er flere kvalificerede ansøgere end ledige studiepladser, lægges der vægt på følgende kriterier ved udvælgelsen (hvert kriterie vægter 1/3):
Karakterniveau fra adgangsgivende uddannelse
Opnåede karakterer i relevante fagområder:
Kulturelle studier
Internationale studier
Globale studier eller europastudier
Sociologi
Jura
Økonomi
Antropologi
Historie
Human geografi
Statskundskab
Andre relevante områder
Vær opmærksom på, at karakterer opnået efter ansøgningsfristen ikke er inkluderet i karakterniveauet.
Anden relevant erfaring
Anden relevant erfaring dokumenteres i form af:
Relevansbeskrivelse. Relevansbeskrivelsen skal være på engelsk, 1-2 sider lang og forklare:
Hvilken relevans din bacheloruddannelse har i forhold til kandidatuddannelsen i Internationale studier
Hvilke kurser på din bacheloruddannelse, som er særligt relevante for kandidatuddannelsen i Internationale studier
Et Curriculum Vitae (CV), som beskriver din relevante uddannelse og erhvervserfaring i kronologisk orden. Du må gerne tilføje yderligere dokumentation for relevant erhvervserfaring, anbefalinger o.l. Erhvervserfaring gælder fx arbejde ved NGO’er, internationale organisationer, private virksomheder eller den offentlige sektor.
Du skal kunne dokumentere, at du har danskkvalifikationer svarende til Dansk A-niveau (Dansk A) i den danske gymnasieskole.
Læs mere om opfyldelse af Dansk A, hvis ikke du har en dansk gymnasial uddannelse.
Du skal desuden kunne dokumentere, at du har engelskkvalifikationer svarende til dansk gymnasialt B-niveau. Hvis du har retskrav på optagelse (se ovenfor), er du ikke omfattet af denne regel.
Læs hvordan dit engelsk-niveau skal dokumenteres, hvis du ikke har en dansk gymnasial uddannelse.
Som studerende er det vigtigt at vide, hvad rammerne er for din uddannelse. I studieordningen for kandidatuddannelsen i Internationale studier kan du finde yderligere oplysninger om, hvad de enkelte fag indeholder. Du kan også se studiets opbygning, og hvilke krav der bliver stillet til dig som studerende – herunder eksamensformer og eksamenskrav.
OBS: Studieordningen er under opdatering frem mod 01.09.2024. I processen er der fokus på at styrke kurser ”Global Historie”, ”Global Politik / Politiske Systemer” og Projektledelse samt Global Samfund hvilket forventes at medføre flere ændringer i uddannelsen.
Uddannelsen er godkendt med dansk som udbudssprog. Udbudssproget er det sprog, der som udgangspunkt undervises i på uddannelsen. Aarhus Universitet har et internationalt forskningsmiljø og tiltrækker dygtige forskere fra hele verden, så du skal være opmærksom på, at dele af undervisningen kan være på engelsk, og at der desuden ofte vil forekomme undervisningsmateriale på engelsk.
Kig i kursuskataloget for at se undervisningssproget for de enkelte kurser.
I studiediagrammet for kandidatuddannelsen i Internationale studier kan du klikke på de forskellige fag og læse de enkelte fagbeskrivelser.
På kandidatuddannelsens 3. semester vælger du én af tre forskellige profiler:
I forbindelse med tilvalgs- og kandidateventet 2025 er der produceret en video om denne uddannelse.
Tilvalgs- og kandidateventet foregår på campus 29. januar 2025 kl. 10-14 samt online, hvor du i ugerne op til kan tjekke videoer ud om de forskellige tilvalg og kandidatuddannelser.
Følg dette link og bliv klogere på, hvordan du deltager i messen og find flere videoer om de forskellige tilvalg og kandidatuddannelser.
Tilvalgs- og kandidatevent 2025.
Kandidatuddannelsen i Internationale studier er et fuldtidsstudie svarende til 37-40 timer om ugen. Selvom du måske ikke har skemalagt undervisning hver dag, skal du regne med at bruge en del tid på at forberede dig til undervisningen og på at mødes med din studiegruppe. Du skal være indstillet på, at undervisningen på uddannelsen kan foregå på engelsk.
Undervisningen har for de fleste fag til huse i de røde bygninger i Nobelparken. Der er rigtigt mange internationale studerende på instituttet, og der bliver således snakket rigtigt meget engelsk, russisk, kinesisk med mere i krogene.
Studerende fra kandidatuddannelsen i Internationale studier har desuden de seneste år, på frivillig basis, deltaget i Harvard WorldMUN, i både Haag og Taipei og har således på egen hånd tilføjet oplevelser og kompetencer til deres uddannelse.
Nedenfor kan du set et eksempel på en typisk uge på kandidatuddannelsen i Internationale studier.
Mandag:
8-11 Læsning
11-14 Forelæsning i International projektledelse
14-17 Studiegruppearbejde
Tirsdag:
8-16 Læsning
Onsdag:
8-11 Forelæsning i Global politik
12-16 Læsning
Torsdag:
8-12 Læsning
12-15 Forelæsning i Globale samfund
15-17 Læsning
Fredag:
8-12 Læsning
12-15 Studiegruppearbejde
- oplevet, fotograferet og filmet af de studerende selv.
Med tusindvis af billeder giver #yourniversity dig et indblik i hverdagen som studerende på AU, i festerne, overspringshandlingerne, eksamen og alt det andet, du kommer til at bruge din studietid på.
Billederne er brugernes egne, delt med #Yourniversity, #AarhusUni og fagspecifikke AU-hashtags.
Diagrammet viser fordelingen mellem de fem hyppigste arbejdsopgaver for færdiguddannede 1-2 år efter afslutningen af deres uddannelse. Tallene baserer sig på spørgeskemaundersøgelse foretaget af Epinion for Ministeriet for Forskning og Uddannelse og Aarhus Universitet i 2020.
Med kandidatuddannelsen i Internationale studier er du godt klædt på til at arbejde i hele verden. Dine tværfaglige kompetencer og erfaringer med at arbejde i teams er en styrke i mange brancher. Du kan for eksempel arbejde med:
Du kan også vælge at gøre karriere som forsker. Du har mulighed for at søge om optagelse på universitetets ph.d.-program enten efter første år på kandidatuddannelsen eller efter, du har skrevet dit speciale. Læs mere om Aarhus Universitets forskeruddannelser.
Kandidatuddannelsen i Internationale studier giver dig kompetencer inden for følgende områder:
Du kan læse mere om en række karrierevejledningstilbud blandt andet arrangementer og workshops og få vejledning om beskæftigelsesmuligheder om din uddannelse hos Arts Karriere.