Kandidatuddannelse
Fakta om uddannelsen Undervisningssprog | Studiested: Aarhus | Studiestart: August / september (ingen vinterstart) |
Kandidatuddannelsen i Europastudier handler om europæiske forhold inden for politik, kultur og historie. Du arbejder med den europæiske mangfoldighed og med alt det, der knytter europæerne sammen. Du lærer at analysere de mange problematikker og muligheder i det europæiske samarbejde og i Europa som helhed. Du beskæftiger dig med EU’s institutioner, og du arbejder med analyse af kulturelle, sociale og politiske processer i Europa og med spørgsmålet om, hvad Europa overhovedet er. Europastudier er en international kandidatuddannelse, hvor du har medstuderende fra hele verden. Det betyder også, at undervisningen foregår på engelsk, og at du kommer til at tale en hel del engelsk både i og uden for timerne.
Med kandidatuddannelsen i Europastudier kan du arbejde med formidling af europæiske forhold både i form af undervisning og i diverse medier. Du kan arbejde i internationale organisationer, i politiske institutioner og med europæiske forhold i erhvervslivet. Du kan arbejde med kulturformidling, projektkoordinering og med interkulturel kommunikation på eksempelvis ambassader, i eksportvirksomheder eller i danske og europæiske organisationer. Du har også mulighed for at gå forskervejen og søge en ph.d.
I denne sektion kan du finde ud af, hvad der skal til for at komme ind på kandidatuddannelsen i Europastudier.
De næste afsnit forklarer, hvordan du kan opfylde adgangskravene, afhængigt af om du har:
Du kan også finde ud af, om der er begrænsninger for, hvor mange der kan optages på uddannelsen, og hvilke sprogkrav der gælder.
Der er ingen bacheloruddannelser, der giver retskrav på optagelse på denne uddannelse.
Hvis du har en af de følgende bacheloruddannelser, opfylder du adgangskravene til uddannelsen:
Udover de bacheloruddannelser, som allerede er vurderet til at give adgang til denne uddannelse, kan der også være andre uddannelser, der opfylder adgangskravene afhængigt af fagsammensætningen og vægtningen af dine kurser.
Du kan få adgang til kandidatuddannelsen, såfremt universitetet vurderer, at din uddannelse har et niveau, omfang og indhold, som svarer til de faglige krav, der angives herunder.
Du kan opfylde adgangskravet med en anden uddannelse, hvis du har følgende fagområder: | ECTS-krav |
Kultur, historie eller socialvidenskab | 100 |
Vi kan ikke på forhånd vurdere, om netop din uddannelse vil opfylde ovenstående krav. Vi vil derfor anbefale dig at søge ind på uddannelsen, hvis du selv vurderer, at du opfylder fagkravene. Det er i den forbindelse en god ide at sammenligne din uddannelse med de direkte adgangsgivende uddannelser.
Der er adgangsbegrænsning på denne kandidatuddannelse.
Adgangsbegrænsning vil sige, at der er et begrænset antal studiepladser på uddannelsen. Der vil således blive prioriteret blandt de kvalificerede ansøgere ud fra nogle faste udvælgelseskriterier (se nedenfor).
Dette betyder, at det ikke i sig selv er en garanti for optagelse at have opfyldt adgangskravene. Hvis du har retskrav, er du dog garanteret en plads på uddannelsen.
Hvis der er flere kvalificerede ansøgere end ledige studiepladser, lægges der vægt på følgende kriterier ved udvælgelsen (hvert kriterie vægter 1/3):
Karakterniveau fra adgangsgivende uddannelse
Opnåede karakterer i relevante fagområder:
Kulturelle studier
Internationale studier eller europastudier
Sociologi
Antropologi
Historie
Statskundskab
Vær opmærksom på, at karakterer opnået efter ansøgningsfristen ikke er inkluderet i karakterniveauet.
Relevante fagområder (målt i ECTS). I denne vurdering indgår ikke ECTS, som er en del af adgangskravene beskrevet under ’Andre uddannelser der kan give adgang’.
Kulturelle studier
Internationale studier eller europastudier
Sociologi
Antropologi
Historie
Statskundskab
Fagområderne vurderes ud fra følgende pointsystem: 1 point pr. ekstra ECTS inden for de relevante fagområder. Du kan maksimalt få 2,5 point pr. fagområde.
Du skal kunne dokumentere, at du har engelskkvalifikationer svarende til dansk gymnasialt B-niveau. Hvis du har retskrav på optagelse (se ovenfor), er du ikke omfattet af denne regel.
Læs hvordan dit engelsk-niveau skal dokumenteres, hvis du ikke har en dansk gymnasial uddannelse.
I studieordningen for kandidatuddannelsen i Europastudier kan du finde yderligere oplysninger om, hvad de enkelte fag indeholder. Du kan også se studiets opbygning, og hvilke krav, der bliver stillet til dig som studerende – herunder eksamensformer og eksamenskrav.
Uddannelsen er godkendt med engelsk som udbudssprog. Udbudssproget er det sprog, der som udgangspunkt undervises i på uddannelsen.
I studiediagrammet for kandidatuddannelsen i Europastudier kan du klikke på de forskellige fag og læse de enkelte fagbeskrivelser.
På Europastudier kan du præge din uddannelse ved enten at vælge et profilfag, et projektorienteret forløb eller et udlandsophold:
Kandidatuddannelsen i Europastudier er et fuldtidsstudie svarende til 37-40 timer om ugen. Selvom du måske ikke har skemalagt undervisning hver dag, skal du regne med at bruge en del tid på at forberede dig til undervisningen og på at mødes med din studiegruppe.
Undervisningen på kandidatuddannelsen i Europastudier foregår for det meste i Nobelparken, hvor der er mange internationale studerende, så der bliver snakket engelsk, russisk, kinesisk og mange andre sprog på gangene. Studerende fra Europastudier har de tidligere år, på frivillig basis, deltaget i Harvard WorldMUN i både Haag og Taipei, og der er gode muligheder for, at I på egen hånd tilføjer oplevelser og kompetencer til jeres uddannelse.
Mandag:
8-12 Studiegruppearbejde
12-15 Holdundervisning i EU's politiske institutioner
Tirsdag:
8-12 Læsning
12-13 Frokost
14-17 Holdundervisning i Europæiske identiteter
Onsdag:
8-12 Læsning
12-16 Studiegruppearbejde
Torsdag:
8-16 Læsning
Fredag:
8-11 Læsning
11-14 Holdundervisning i Anvendte kvalitative metoder
Det er meget interessant på Europastudier, at studiet er så internationalt præget. Det er altså sjovt at diskutere demokrati og internationale relationer i en flok med meget forskellige kulturelle og uddannelsesmæssige baggrunde. Det kan ikke undgå at skabe perspektiver, som man aldrig selv havde tænkt over. Man skal være parat til, at det hele foregår på engelsk – også dine fremlæggelser, og når du deltager i diskussioner.
- oplevet, fotograferet og filmet af de studerende selv.
Med tusindvis af billeder giver #yourniversity dig et indblik i hverdagen som studerende på AU, i festerne, overspringshandlingerne, eksamen og alt det andet, du kommer til at bruge din studietid på.
Billederne er brugernes egne, delt med #Yourniversity, #AarhusUni og fagspecifikke AU-hashtags.
Diagrammet viser fordelingen mellem de fem hyppigste arbejdsopgaver for færdiguddannede 1-2 år efter afslutningen af deres uddannelse. Tallene baserer sig på spørgeskemaundersøgelse foretaget af Epinion for Ministeriet for Forskning og Uddannelse og Aarhus Universitet i 2020.
Du kan læse mere om en række karrierevejledningstilbud blandt andet arrangementer og workshops og få vejledning om beskæftigelsesmuligheder om din uddannelse hos Arts Karriere. Du kan også danne dig et overblik over mulige jobs med kandidatuddannelsen i Europastudier i Arts Karrieres karrierekatalog.