Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Vejledning på AU

De mest stillede spørgsmål lige nu

Vi oplever i øjeblikket mange ansøgere, der henvender sig med bekymringer forud for ansøgningsfristen: har jeg nu gjort det rigtigt? Og hvad nu hvis der mangler dokumentation? Vores hovedbudskab er: Det er vigtigt, at du sender din ansøgning inden deadline. Også selvom du ikke har fået svar på alle dine spørgsmål eller mangler at uploade nogle bilag. Bare rolig, skulle der mangle bilag eller andre typer oplysninger, vil vi kontakte dig.

Nedenfor kan du finde svar på nogle af de typiske spørgsmål, som vi får i øjeblikket.

Hvilke frister og datoer skal jeg være opmærksom på?

Ansøgningsfristen er den 1. marts. Det er den vigtigste frist, du skal være opmærksom på. Derudover kan der være andre frister for dokumentation, engelsktest mm., som du skal være opmærksom på.

Se alle vigtige datoer og frister.

Kvittering for din ansøgning

Når du har sendt din ansøgning, får du ikke tilsendt en kvittering. Du får i stedet en mail, der fortæller dig, at du har fået en besked i ansøgningssystemet. I ansøgningssystemet under ”beskeder” kan du se, om din ansøgning er sendt og modtaget.

Hvilke kandidatuddannelser kan jeg komme ind på med den bachelor, jeg har?

For at finde ud af, hvilke kandidatuddannelser du kan søge ind på, skal du gå ind under ”Adgangskrav” for den enkelte kandidatuddannelse og se, om din bacheloruddannelse matcher adgangskravene til den kandidatuddannelse, du er interesseret i. Vi kan desværre ikke sige, inden du søger, hvad du kan komme ind på. Det bliver først vurderet, når du har sendt din ansøgning. En måde at starte på at få et overblik er ved at sortere vores kandidatuddannelser efter interesse og se, om din bachelor ser ud til at matche adgangskravene på de enkelte uddannelser. På den måde sikrer du dig, at du både kigger på kandidatuddannelser, du er interesseret i, og som kan matche din bacheloruddannelse.

Hvor mange kandidatuddannelser kan man søge ind på?

Du kan søge ind på op til 3 på AU og også søge kandidatuddannelser hos de andre universiteter. Ansøgning til universiteterne er ikke koordineret, så derfor kan du få tilbudt optagelse på flere kandidatuddannelser på forskellige universiteter. Men du vil altid kun kunne blive tilbudt én plads pr. universitet. Derfor er det vigtigt, at du prioriterer ansøgningerne til AU efter, hvad du helst vil på AU – og det samme på de andre universiteter.

Læs mere om ansøgning til kandidat .

Hvad tæller med i vurderingen af min ansøgning?

Det er forskelligt fra uddannelse til uddannelse. Du skal ind under ”Adgangskrav” for hver uddannelse og læse om, hvad de kigger på. Ved uddannelser med adgangsbegrænsning skal du også forholde dig til udvælgelseskriterierne.

Læs mere om adgangskrav .

Jeg søger både optagelse på en uddannelse på Aarhue Universitet og på et andet universitet. Men hvordan prioriterer jeg mellem universiteterne?

Du kan søge tre forskellige prioriteter på hvert universitet, men du kan ikke prioritere mellem universiteterne. Du vil derfor kunne få et optagelsestilbud både fra Aarhus Universitet og fra det andet universitet.

Jeg er retskravstuderende og er i tvivl om, hvilke slags bilag jeg skal uploade til min ansøgning?

Som retskravsstuderende er det bedste, du kan gøre, at bede ansøgningssystemet om at dataudveksle. Du behøver derefter ikke at uploade andet. Hvis du ikke ønsker at dataudveksle eller ikke kan få det til at virke, skal du selv uploade din studieudskrift og ikke andet.

Hvad tæller med i vurderingen af min ansøgning?

Det er forskelligt fra uddannelse til uddannelse. Du skal ind under "Adgangskrav' for uddannelsen og læse om, hvad de kigger på. Ved uddannelser med adgangsbegrænsning skal du også forholde dig til udvælgelseskriterierne.

Sådan vælger du uddannelse

At vælge uddannelse er en stor beslutning. Det er mindst lige så vigtigt at vide, hvilke krav DU har til uddannelsen, som det er at have styr på adgangskrav og optagelsesregler.

Gør dit forarbejde, så du vælger en uddannelse, der passer til dig og dine ønsker. For at gøre det hele lidt mere overskueligt, kan det give god mening at dele din beslutningsproces op i overskuelige bidder og så tage en ad gangen. Det kan du få hjælp til herunder ved at klikke på hver af de tre punkter:


Søg indad

Du skal starte med at kigge på dig selv og hvad du synes er spændende, inden du kigger på konkrete uddannelser. Det jo er lige præcis dig, dine drømme og ønsker, som uddannelsen skal passe til.

 

 

Søg bredt

Når du har fået overblik over dine styrker, interesser og ønsker, har du en indsigt i, hvad det er du gerne vil have, at en uddannelse skal leve op til. Det skal du bruge som dine ”briller”, når du undersøger, hvordan konkrete uddannelser passer til dig.

 

 

Søg dybt

Når du har matchet dine ønsker med de mange muligheder, så skal du vælge 2-3 uddannelser ud. Det skal være dem som bedst lever op til dine krav og ønsker og som du er interesseret i at vide mere om.

 

 

Du kan læse mere om og udfylde de tre trin i denne brochure.

 

Er du i tvivl om dit studievalg?

Vi var live på Facebook med vores vejleder, Sarah, den 18/2-2020. Her talte hun med Karoline, som selv er studerende og lige har valgt en kandidatuddannelse. Hun talte også med Malene, som er karrierekonsulent, om tvivl, valg af kandidatuddannelse og fremtidens arbejdsmarked.

Vær nysgerrig, når du vælger uddannelse

Sarah fortæller dig her om, hvorfor det er vigtigt at være nysgerrig, når du vælger uddannelse.

Vær optimistisk, når du vælger uddannelse

Sarah fortæller dig også om, hvordan optimisme kan være et rigtig godt redskab, når du vælger uddannelse.

Tal med en vejleder

Har du svært ved at finde ud af hvilken uddannelse, der passer til dig? Eller opfylder du ikke adgangskravene og har brug for en snak omkring dine muligheder? Vi hjælper dig med at få overblik over dit studievalg og din optagelse. 

Nogle af de spørgsmål vi f.eks. kan hjælpe med er:

  • Jeg aner ikke hvad jeg skal læse
  • Jeg har svært ved at finde ud af, hvilken uddannelse der passer til mig
  • Det er svært at finde overblik i optagelsesregler og adgangskrav
  • Jeg opfylder ikke adgangskravene, og ved ikke hvad jeg skal gøre
  • Det er svært at vælge tilvalg eller kandidat

Har du spørgsmål til en bestemt uddannelse?
Det kan være om studieliv, undervisning, karriere eller andet? Spørg vores studenterstudievejledere på uddannelsen. Find kontaktinformation til studievejledningen på uddannelsessiderne, som du finder i søgeboksen på bachelor.au.dk

Du kan også få vejledning på det fakultet, der udbyder den specifikke uddannelse, her:

Vejledningscenter AU

Vejlederne sidder klar til at hjælpe dig på telefon eller på mail. Hvis vi sammen finder ud af, at du har brug for en længere snak, har du mulighed for at booke en vejledningssamtale med en af vejlederne.    

Åbningstid på telefonen:

  • Mandag-fredag: 9-12 (onsdag lukket)
+45 8715 0720auuddannelse@au.dk

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Vejledningscenter AU

Vejlederne sidder klar til at hjælpe dig på telefon (87150720) eller via mail.

Hvis vi sammen finder ud af, at du har brug for en længere snak, har du mulighed for at booke en vejledningssamtale med en af vejlederne.

Åbningstid på telefonen:

  • Mandag-fredag: 9-12 (onsdag lukket)