Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Vejledning på AU

De mest stillede spørgsmål lige nu

Efter ansøgningsfristen 1. marts oplever vi mange ansøgere, der henvender sig med bekymringer: har jeg nu gjort det rigtigt? Og hvad nu hvis der mangler dokumentation?

Bare rolig: skulle der mangle bilag eller andre typer oplysninger, vil vi kontakte dig.

Nedenfor kan du finde svar på nogle af de typiske spørgsmål, som vi får i øjeblikket. 

Hvordan skal jeg dokumentere bestået bachelor?

Hvis du er AU studerende, skal du ikke gøre noget. Vi får informationen automatisk. Hvis du ikke er fra AU, så kig her - der kan du se hvad du skal gøre hvornår?

Hvor kan jeg få info om studiestart og pensum?

Al information om studiestart kommer i løbet af sommeren. Du kan finde informationen om præcis din uddannelse på www.au.dk/studiestart

Jeg har fået afslag. Hvad kan jeg gøre nu?

Start med at læse begrundelsen for afslaget - du finder begrundelsen i beskeder i ansøgningssystemet.

Hvis du ikke opfylder adgangskravene så kan du undersøge om du har mulighed for at supplere. Du skal dog være opmærksom på at mulighederne er begrænsede. Du kan se mere om supplering til kandidat her.

Hvis det er fordi der var flere ansøgere end der var pladser, kan du undersøge, hvad udvælgelseskriterierne for den konkrete uddannelse er, og se om der er noget du kan gøre anderledes til næste år. Dem finder du under punktet ”adgangskrav” for den konkrete uddannelse.

Sådan vælger du uddannelse

At vælge uddannelse er en stor beslutning. Det er mindst lige så vigtigt at vide, hvilke krav DU har til uddannelsen, som det er at have styr på adgangskrav og optagelsesregler.

Gør dit forarbejde, så du vælger en uddannelse, der passer til dig og dine ønsker. For at gøre det hele lidt mere overskueligt, kan det give god mening at dele din beslutningsproces op i overskuelige bidder og så tage en ad gangen. Det kan du få hjælp til herunder ved at klikke på hver af de tre punkter:


Søg indad

Du skal starte med at kigge på dig selv og hvad du synes er spændende, inden du kigger på konkrete uddannelser. Det jo er lige præcis dig, dine drømme og ønsker, som uddannelsen skal passe til.

 

 

Søg bredt

Når du har fået overblik over dine styrker, interesser og ønsker, har du en indsigt i, hvad det er du gerne vil have, at en uddannelse skal leve op til. Det skal du bruge som dine ”briller”, når du undersøger, hvordan konkrete uddannelser passer til dig.

 

 

Søg dybt

Når du har matchet dine ønsker med de mange muligheder, så skal du vælge 2-3 uddannelser ud. Det skal være dem som bedst lever op til dine krav og ønsker og som du er interesseret i at vide mere om.

 

 

Du kan læse mere om og udfylde de tre trin i denne brochure.

 

Er du i tvivl om dit studievalg?

Vi var live på Facebook med vores vejleder, Sarah, den 18/2-2020. Her talte hun med Karoline, som selv er studerende og lige har valgt en kandidatuddannelse. Hun talte også med Malene, som er karrierekonsulent, om tvivl, valg af kandidatuddannelse og fremtidens arbejdsmarked.

Vær nysgerrig, når du vælger uddannelse

Sarah fortæller dig her om, hvorfor det er vigtigt at være nysgerrig, når du vælger uddannelse.

Vær optimistisk, når du vælger uddannelse

Sarah fortæller dig også om, hvordan optimisme kan være et rigtig godt redskab, når du vælger uddannelse.

Tal med en vejleder

Har du svært ved at finde ud af hvilken uddannelse, der passer til dig? Eller opfylder du ikke adgangskravene og har brug for en snak omkring dine muligheder? Vi hjælper dig med at få overblik over dit studievalg og din optagelse. 

Nogle af de spørgsmål vi f.eks. kan hjælpe med er:

  • Jeg aner ikke hvad jeg skal læse
  • Jeg har svært ved at finde ud af, hvilken uddannelse der passer til mig
  • Det er svært at finde overblik i optagelsesregler og adgangskrav
  • Jeg opfylder ikke adgangskravene, og ved ikke hvad jeg skal gøre
  • Det er svært at vælge tilvalg eller kandidat

Har du spørgsmål til en bestemt uddannelse?
Det kan være om studieliv, undervisning, karriere eller andet? Spørg vores studenterstudievejledere på uddannelsen. Find kontaktinformation til studievejledningen på uddannelsessiderne, som du finder i søgeboksen på bachelor.au.dk

Du kan også få vejledning på det fakultet, der udbyder den specifikke uddannelse, her:

Vejledningscenter AU

Vejlederne sidder klar til at hjælpe dig på telefon (87150720), mail eller via chat.

Du kan kontakte os på både chat, mail og telefon. Hvis vi sammen finder ud af, at du har brug for en længere snak, har du mulighed for at booke en vejledningssamtale med en af vejlederne.    

Åbningstid på telefonen:

  • Mandag-fredag: 9-12
+45 8715 0720auuddannelse@au.dk
Foto: Lars Kruse, AU Foto

Gitte

Laura

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Helle

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Sarah

Sofie

Anne

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Vejledningscenter AU

Vejlederne sidder klar til at hjælpe dig på telefon (87150720), mail eller via chat.

Hvis vi sammen finder ud af, at du har brug for en længere snak, har du mulighed for at booke en vejledningssamtale med en af vejlederne.    

Åbningstid på telefonen:

  • Mandag-fredag: 9-12 (onsdag lukket)