Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Vejledning på AU

De 4 mest stillede spørgsmål lige nu

Hvilke kandidatuddannelser kan jeg komme ind på med min bachelor?

For at finde ud af, hvilke kandidatuddannelser du kan søge ind på, skal du gå ind under ”Adgangskrav” for den enkelte kandidatuddannelse og se, om din bacheloruddannelse matcher adgangskravene til den kandidatuddannelse, du er interesseret i. Vi kan desværre ikke sige, inden du søger, hvad du kan komme ind på. Det bliver først vurderet, når du har sendt din ansøgning.

En måde at starte på at få et overblik er ved at sortere vores kandidatuddannelser efter interesse og se, om din bachelor ser ud til at matche adgangskravene på de enkelte uddannelser. På den måde sikrer du dig, at du både kigger på kandidatuddannelser, du er interesseret i, og som kan matche din bacheloruddannelse.

Hvor mange kandidatuddannelser kan man søge ind på?

Du kan søge ind på op til 3 på AU og også søge kandidatuddannelser hos de andre universiteter. Ansøgning til universiteterne er ikke koordineret, så derfor kan du få tilbudt optagelse på flere kandidatuddannelser på forskellige universiteter. Men du vil altid kun kunne blive tilbudt én plads pr. universitet. Derfor er det vigtigt, at du prioriterer ansøgningerne til AU efter, hvad du helst vil på AU – og det samme på de andre universiteter.

Se mere om ansøgning til kandidat her.

Hvad tæller med i vurderingen af min ansøgning?

Det er forskelligt fra uddannelse til uddannelse. Du skal ind under ”Adgangskrav” for hver uddannelse og læse om, hvad de kigger på. Ved uddannelser med adgangsbegrænsning skal du også forholde dig til udvælgelseskriterierne.

Læs mere om adgangskrav her.

Hvilke frister og datoer skal jeg være opmærksom på?

Ansøgningsfristen er den 1. marts. Det er den vigtigste frist, du skal være opmærksom på. Derudover kan der være andre frister for dokumentation, engelsktest mm., som du skal være opmærksom på.

Du kan se alle vigtige datoer og frister her.

Sådan vælger du uddannelse

At vælge uddannelse er en stor beslutning. Det er mindst lige så vigtigt at vide, hvilke krav DU har til uddannelsen, som det er at have styr på adgangskrav og optagelsesregler.

Gør dit forarbejde, så du vælger en uddannelse, der passer til dig og dine ønsker. For at gøre det hele lidt mere overskueligt, kan det give god mening at dele din beslutningsproces op i overskuelige bidder og så tage en ad gangen. Det kan du få hjælp til herunder ved at klikke på hver af de tre punkter:


Søg indad

Du skal starte med at kigge på dig selv og hvad du synes er spændende, inden du kigger på konkrete uddannelser. Det jo er lige præcis dig, dine drømme og ønsker, som uddannelsen skal passe til.

 

 

Søg bredt

Når du har fået overblik over dine styrker, interesser og ønsker, har du en indsigt i, hvad det er du gerne vil have, at en uddannelse skal leve op til. Det skal du bruge som dine ”briller”, når du undersøger, hvordan konkrete uddannelser passer til dig.

 

 

Søg dybt

Når du har matchet dine ønsker med de mange muligheder, så skal du vælge 2-3 uddannelser ud. Det skal være dem som bedst lever op til dine krav og ønsker og som du er interesseret i at vide mere om.

 

 

Du kan læse mere om og udfylde de tre trin i denne brochure.

 

Er du i tvivl om dit studievalg?

Vi var live på Facebook med vores vejleder, Sarah, den 18/2-2020. Her talte hun med Karoline, som selv er studerende og lige har valgt kandidat og Malene, som er karrierekonsulent om tvivl, valg af kandidatuddannelse og fremtidens arbejdsmarked. Du kan få deres tips og tricks ved at se udseendelsen på youtube

Tal med en vejleder

Har du svært ved at finde ud af hvilken uddannelse, der passer til dig? Eller opfylder du ikke adgangskravene og har brug for en snak omkring dine muligheder? Vi hjælper dig med at få overblik over dit studievalg og din optagelse. 

Nogle af de spørgsmål vi f.eks. kan hjælpe med er:

  • Jeg aner ikke hvad jeg skal læse
  • Jeg har svært ved at finde ud af, hvilken uddannelse der passer til mig
  • Det er svært at finde overblik i optagelsesregler og adgangskrav
  • Jeg opfylder ikke adgangskravene, og ved ikke hvad jeg skal gøre
  • Det er svært at vælge tilvalg eller kandidat

Har du spørgsmål til en bestemt uddannelse?
Det kan være om studieliv, undervisning, karriere eller andet? Spørg vores studenterstudievejledere på uddannelsen. Find kontaktinformation til studievejledningen på uddannelsessiderne, som du finder i søgeboksen på bachelor.au.dk

Du kan også få vejledning på det fakultet, der udbyder den specifikke uddannelse, her:

 

Vejledningscenter AU holder åbent

Vejledningscenter AU holder åbent som normalt, blot ikke for personlige henvendelser. Vi kan fortsat kontaktes på telefon (87150720), på mail og på Facebook, hvor vejlederne sidder klar til at svare på dine spørgsmål.

Fra mandag den 23. marts kan du booke vejledningssamtaler med vejlederne pr. telefon. 

Åbningstider på telefonen:

Mandag - fredag kl. 9 - 12 (onsdag lukket).

Vejledningscenter AU er lukket i påskeugen fra og med 4/4 til og med 13/4.

+45 8715 0720Book en samtaleauuddannelse@au.dk
Foto: Lars Kruse, AU Foto

Gitte

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Jonathan

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Helle

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Sarah

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Louise

Sofie

Anne

Laura

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Vejledningscenter AU åbent som normalt

Vejledningscenter AU er åbent som normalt, blot ikke for personlige henvendelser. Vi kan fortsat kontaktes på telefon (87150720), mail og på Facebook, hvor vejlederne sidder klar til at hjælpe dig.

Åbningstider på telefonen:

  • Mandag-fredag 9-12 (onsdag lukket)
Vejledningscenter AU er lukket i påskeugen fra og med 4/4 til og med 13/4.