Aarhus Universitets segl

Spørg Sarah

Sarah

26, Struer

Erhvervsøkonomi og erhvervsret, HA(jur.), 8. semester

BA HA jur, Aarhus Universitet

Spørg mig om:

  • SU, økonomi og bolig
  • Studieskift og studiestart
  • Prioriteringer og forventninger som studerende

Den rette hylde – kandidatstudiet

Min oplevelse har ændret sig meget, siden jeg gik fra bachelor til kandidat. På bacheloren følte jeg mig ofte usikker og måtte finde ud af, hvad der passede mig. I takt med at jeg udviklede mine kompetencer, blev jeg mere sikker i mit valg. Da jeg startede på kandidatstudiet, var jeg ikke længere i tvivl – jeg havde fundet min rette hylde. Det har givet mig den ro, jeg havde brug for, og jeg nyder at arbejde med kombinationen af erhvervsjura og erhvervsøkonomi.

Overgangen fra bachelor til kandidat

Overgangen fra bachelor til kandidat var ikke så dramatisk som forventet, men det akademiske niveau stiger, og det kan være udfordrende at holde styr på det hele. Første semester var især krævende. En af de største udfordringer på kandidaten har været at finde balancen mellem det akademiske og sociale liv. Studiet kræver meget selvdisciplin, da man ikke længere blot følger undervisningen, men også tager ansvar for sin egen læring. Det kræver tid og energi, men det er også her, man virkelig mærker, at det, man lærer, er relevant.

At finde sin vej

Når jeg ser tilbage, ville jeg have været mindre nervøs, da jeg tog mit valg. Det er okay at prøve noget, der ikke passer, og det er muligt at finde en ny vej, hvis man er åben for det. Studielivet er sjældent en lige vej, og man lærer meget om sig selv undervejs. Der vil være op- og nedture, og du vil blive udfordret både akademisk og personligt. Det er helt normalt at tvivle – det er en del af processen.  Det vigtigste er at forstå, at det er helt okay at tage tid til at finde sin vej. Der er ikke én rigtig måde at gøre det på, og mange valg bliver først tydelige, når vi ser tilbage. Vær tålmodig med dig selv, og vær åben for de muligheder, der opstår undervejs.


Mine råd

  1. Husk at tage pauser Kandidatstudiet kan være krævende, og det er let at drukne i læsning, opgaver og pensum. Husk at tage pauser, hvor du kan lade op – det gør at du holder fokus og kan arbejde mere effektivt. En kort gåtur eller kaffe med en ven kan gøre underværker.
  2. Spørg om hjælp! Det er helt normalt at have brug for hjælp, så lad være med at vente, til du er helt overvældet. Søg hjælp fra studievejledere, mentorer eller medstuderende. De fleste har været i samme situation og vil gerne hjælpe. Og husk, du er ikke alene i det!
  3. Sig det højt! Kan du læse tanker? Jeg kan ikke. Fortæl din studiegruppe, underviser og venner, hvad du tænker, føler, ønsker, mangler og forventer.

Fun facts om mig

  • Jeg er god i et køkken, men bedst til at lave mad, der ikke er SU-venlig
  • Jeg snyder ALTID, hvis jeg kan komme til det
  • Jeg cykler til alting
  • Jeg vil gerne lære at strikke, men jeg har ingen tålmodighed

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?