Aarhus Universitets segl

Spørg Mette

Mette

24, Roskilde
Kemi, 7. semester
BA kemi, Aarhus Universitet

Spørg mig om:

  • Hvordan jeg valgte uddannelse (og specialisering)
  • Arbejdsbelastning og tidsforbrug
  • Tilgang til studie som ordblind
  • Work-life balance
  • Ny i Aarhus

Valg af kandidat og specialisering

Jeg har længe vidst, at jeg ville studere kemi, og derfor fandt jeg det ret naturligt at vælge kandidaten i kemi, da jeg nåede dertil. Det faldt mig faktisk ikke ind at søge andre, fordi jeg følte mig rigtig godt tilpas på kemi. Da der også er mange grene af kemi, er der specialiseringer på kandidaten, hvor der findes obligatoriske kurser og valgfag man kan tage for at have specialiseringen. At vælge sin specialisering var mere udfordrende for mig, da jeg gerne ville fortsætte i samme retning, som jeg skrev bachelorprojekt. Havde jeg ikke fået den ønskede plads i forskningsgruppen, havde jeg måske valgt en anden specialisering.

Opstart og det sociale liv

Min følelse af at starte på kandidaten var, at det var en forlængelse af bacheloren. Jeg blev bare kastet ud i de gamle rutiner med kurser og forberedelse fra dag 1. Der var ikke på samme måde en studiestart på kandidaten, og som en som ikke er så socialt anlagt, var det ganske udmærket. Jeg var dog mere nervøs,når jeg dukkede op til kurserne, fordi jeg ikke altid kendte dem, jeg havde timer med. Man har heller ikke på samme måde det fællesskab med sine medstuderende som man mere oplever på bacheloren.

Kemisk projekt

Noget som der er tilbudt på kemi-kandidaten er et kemisk projekt. Dette er at du, ligesom et bachelorprojekt i kemi, er med til at lave et forskningsprojekt i en forskningsgruppe (eller virksomhed), som du selv kan bestemme hvor meget tid og ETCS-point på projektet. Jeg var selv meget i tvivl, om jeg skulle skrive et, fordi jeg ikke ser mig selv om forskningstypen. Dog blev jeg fanget af det under mit bachelorprojekt, oveni det var begrænset kurser jeg synes lød interessante.


Mine råd

  1. Overvej dine muligheder og hvad du gerne vil bruge din uddannelse til.
  2. Mærk efter, og søg den kandidat du synes er mest spændende - også selvom det ikke er dit retskrav.
  3. Prioriter din tid - dit studie er ikke hele livet.


Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?