Aarhus Universitets segl

Spørg Katrine

Katrine

23, Esbjerg
Informationsvidenskab (Digitalt liv)
BA IVK i Engelsk, Aarhus Universitet

Spørg mig om:

  • Retskrav eller ikke retskrav
  • Hvordan jeg valgte uddannelse
  • Studiemiljøet og det sociale liv
  • Arbejdsbelastning og tidsforbrug

Hvilken kandidat skal jeg søge?

På mit 6. og sidste semester skulle jeg bestemme mig for hvilke kandidatuddannelser, jeg gerne ville søge ind på, hvoraf jeg allerede havde tre muligheder oppe at vende. Min første og anden prioritet var mere teknologiske end sproglige, da jeg havde mine fremtidsmuligheder meget in mente under processen. Jeg var bange for, at jeg ville have svært ved at få et job, da der er rigtig mange om buddet i den kommunikative verden, hvis jeg ikke udvidede mine muligheder en smule. Derfor søgte jeg ind på to uddannelser, som var en sammensmeltning af kommunikation og it. Min tredje prioritet var den kandidat, som jeg havde retskrav på. Retskravet gjorde, at jeg vidste, at jeg ville blive optaget på minimum en kandidatuddannelse, hvis jeg nu ikke blev optaget på en af de andre, hvilket jeg fandt stor sikkerhed i, da jeg vidste, at jeg ville læse videre direkte efter endt bachelor.

Hvilken kandidat er den rigtige?

Efter at have søgt ind på tre forskellige kandidater, gik jeg jo egentligt bare og ventede på at svaret om optagelse tikkede ind i min indbakke. Den første besked jeg fik i indbakken, var afslag på min første prioritet, hvoraf jeg faktisk endte med at være glad for udfaldet. Jeg kom frem til, at jeg synes uddannelsen alligevel lød lidt for teknologisk til mig og mine interesser. Næste besked der så tikkede ind i indbakken var tilbuddet om studieplads på min 2. prioritet, hvilket jeg takkede ja til. Så min nuværende situation er, at jeg skal starte på kandidaten i informationsvidenskab, som jeg håber er det rette valg. Men sandt at sige, så er der ikke nogen rigtig eller forkert kandidat - spørgsmålet er jo blot om det er det rette match, og det håber jeg selvfølgelig er sagen, når jeg starter på studiet.


Mine råd

  1. Udnyt de begivenheder og muligheder som AU afholder. I forhold til valg af kandidat, så bliver der afholdt kandidatdag, hvor man kan høre om forskellige kandidatuddannelser, og hvad de indebærer.
  2. Valget af kandidat kan være rigtig svært, og mange slår måske sig selv i hovedet over hvad man skal vælge, hvad det rigtige er, osv. Men her er det vigtigt blot at tænke over hvor dine interesser ligger, samt hvad du godt kunne tænke dig at bruge uddannelsen til.

Fun facts om mig

  • Jeg vil forevigt være en drinks-pige, og derfor kan jeg stærkt anbefale Aperol med Faxe Kondi (det smager bedre, og det er meget billigere)
  • Efter tre år på universitetet kan jeg stadig ikke helt forene mig med tanken om, at jeg ikke tjener sabbatårs-løn #su-life

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?