Aarhus Universitets segl

Spørg Emma T.

Emma T.

23, Aarhus

Byggeri (Civilingeniør)

Byggeri (Civilingeniør), Aarhus Universitet

Spørg mig om:

  • Hvordan jeg valgte uddannelse
  • Økonomi og SU
  • Arbejdsbelastning og tidsforbrug
  • Faglighed og forventninger
  • Retskrav eller ikke retskrav

Hvordan valgte jeg studie?

Min bachelor har været opbygget efter, at man efterfølgende tager den tilhørende kandidat. Derfor har jeg søgt ind på min kandidat med retskrav. Mine overvejelser har derfor ikke været så meget i, hvilken kandidat jeg skulle vælge, men derimod hvilken studieretning, jeg skulle gå med. Heldigvis er jeg gennem min bachelor blevet introduceret for en række fagområder, der har gjort det muligt at finde ud af, hvad jeg synes er mest interessant. På kandidaten er det desuden muligt selv at vælge en del kurser hvert semester, så man har større mulighed for at specialisere sig i det, man brænder for, ved siden af sine basiskompetencer.

Da jeg i sin tid skulle vælge uddannelse, svingede jeg meget mellem diplomingeniøruddannelsen og civilingeniøren, som jeg endte med at vælge. Dette gjorde jeg i håbet om, at de ekstra 1,5 år ville være med til at give mig mere teoretisk viden, jeg senere vil kunne bruge i mit arbejde. Jeg havde dog ingen praktik på min bachelor og får det heller ikke på kandidaten, hvilket er ærgerligt, da det er en rigtig fin mulighed for at få testet sine opnåede kompetencer af. Jeg kan derfor sagtens se fordele og ulemper ved hver af uddannelserne.

Min hverdag består af en kombination af forelæsninger på Navitas, forberedelse og rigtig meget opgaveløsning - særligt i grupper. At lave opgaver i grupper fylder rigtig meget på studiet, hvilket heldigvis også betyder, at man ikke bærer arbejdsbyrden alene. Da mange opgaver godt kan være omfangsrige, og ofte skal samles i en rapport, der skal afleveres i slutningen af hvert semester, hjælper det rigtig meget at have en gruppe, man kan arbejde i, så man kan være nysgerrige, undrende og frustrerede sammen.


Mine råd

  1. Søg viden: Hvis du er i tvivl om dit valg, så søg viden eller spørg nogen med erfaring indenfor uddannelsen, så du har det bedste grundlag for at træffe en beslutning.
  2. Benyt faciliteterne: Hvis du er ny på AU, så gå på opdagelse omkring Uniparken, hvor der findes mange fine studieområder.
  3. Læg en plan: Læg en plan for dig selv for, hvornår du vil arbejde, og hvornår du vil holde fri, og hold dig så vidt muligt til den.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?