Aarhus Universitets segl

Spørg Adam

Adam

22, Horsens
Datalogi
BA Datalogi, Aarhus Universitet

Spørg mig om:

 • Det sociale på uddannelsen
 • Hvordan fungerer hverdagen på uni
 • Faglighed & forventninger
 • Hvordan valgte jeg uddannelse
 • Forskellen på gym og uni
 • Ny i Aarhus

Min vej til datalogi

Jeg har altid vidst, at jeg skulle lave noget indenfor computere og programmering. Længe før jeg startede på gymnasiet, vidste jeg, at jeg ville læse datalogi. Alligevel blev jeg i tvivl, da jeg kom i studiepraktik, og tog til U-days hvor jeg kunne undersøge, hvordan de forskellige uddannelser var opbygget. Jeg undrede mig, om jeg skulle ud i noget mere teoretisk, som matematik, eller om jeg var til noget mere praktisk så som softwareteknologi. Men så tog jeg til åbent hus, og snakkede lidt med de forskellige studerende, hvilket hjalp mig med at blive afklaret om, at det passede bedst for mig at læse datalogi, da jeg synes det var fedt med noget teoretisk men samtidig også praktisk. Derudover blev jeg mere sikker på, at jeg skulle læse i Aarhus, fordi studiets opbygning gav god mening i forhold til mine forventninger.

Hverdagen som datalogistuderende.

Studielivet på datalogi er primært forelæsninger og holdtimer. Normalt er der to forelæsninger i hvert fag, hvor en forelæsning tager 1,5 time. Derudover er der øvelses timer, cirka 2-3 timer per uge i hvert fag. Her mødes jeg ofte med min gruppe i det pågældende fag, og laver øvelser relevant til sidste uges forelæsninger, ellers så kigger vi på afleveringer. Der er næsten altid en aflevering i hvert fag hver uge, hvilket kræver en god strukturering af tiden for at kunne nå det hele. Udover universitet, så har jeg et studiejob som programmør, som giver mig mulighed for at anvende nogle af de ting, jeg har lært på studiet. Når jeg ikke arbejder eller studerer, så bruger jeg tid med vennerne og træner, og jeg er både med i vores tutor-foreningen og andre frivillige foreninger. Så der er masser af tid til sjove aktiviteter, hvis man prioriterer det.

Det udfordrende ved studie og studiestart.

Min studiestart var meget anderledes, da vi kun havde fysisk undervisning den første halvdel af det første semester. Heldigvis nåede jeg at få nogle venner fra mit hold, inden vi blev lukket inde pga corona, hvilket gjorde det nemmere at have nogen at tale med. Man lærer hurtigt, at det at have nogen man kan snakke med om opgaverne kan gøre en stor forskel. Det gør det både nemmere at forstå stoffet, men man er heller ikke alene om det, da man nu har nogle, man kan sparre med udover instruktorerne. En anden udfordring ved studiestarten var også at strukturere alle fagene. På gymnasiet er man tvunget til at møde op, men man står selv til ansvar for læringen på universitetet. Det hårdeste jeg har oplevet, var da jeg dumpede et fag for første gang. Det var en helt ny oplevelse for mig, og det krævede en re-eksamen, da alle fag skal bestås på universitetet. Her tvivlede jeg rigtig meget på mig selv, og det er vigtigt at forstå, når man er i det, at det kan ske, og selvom man gerne vil forstå alt, så er det en proces, og man kan godt komme igennem, selvom det føles uoverkommeligt. 


Mine råd

 1. Det er okay at tvivle. Man behøves ikke at være sikker på, hvad man har lyst til at læse. Jeg var også selv meget i tvivl om mit studievalg, men jeg vil foreslå at anvende alle de ressourcer som Aarhus Universitet stiller til rådighed. Tag til studiepraktik, U-days, brug spørg en AU'er og prøv at få en mere klar ide om det er noget for dig.
 2. Eksperimenter. Bare fordi der er noget, der fungerer for en anden studerende, så det ikke ensbetydende med, at det fungerer for dig. Det er vigtigt, at man afprøver ting, og ser hvad der fungerer bedst for en selv.
 3. Du er ikke alene om tingene. Der er altid mulighed for at snakke med en studievejleder, eller uddannelsesrådgiveren på instituttet. Derudover så er det altid i undervisernes interesse at få dig igennem, så du skal ikke være bange for at spørge om hjælp, hvis du har det svært eller hvis der er noget der ikke giver mening.
 4. Universitetet er ikke kun at læse. Det er vigtigt at komme ud og få nogle sociale relationer med de andre studerende. At have venner fra mit studie har hjulpet mig igennem meget af uddannelsen, da det har været vigtigt at have nogen at snakke med. Det kan også være fedt at tage til andre sociale begivenheder som en fredagsbar, eller være med i en forening.

Fun facts om mig

 • Jeg kan skrive 200 ord i minuttet
 • Jeg er forfærdelig til at se film/serier og ender altid med at bare skippe igennem
 • På 1. semester synes jeg, at det var sjovere at spilde min tid på at spille fremfor at læse 

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?