Aarhus Universitets segl

Opdag din studieby

Aarhus har et bredt tilbud af kulturinstitutioner, som spænder over alt lige fra store internationale attraktioner som Den Gamle By, ARoS og Moesgaard til små lokale museer. Se listen nedenfor.


1. Moesgaard Museum

Gennem betagende arkitektur og nytænkende formidling får du på Moesgaard Museum en oplevelse i verdensklasse. Fortiden bliver levende og menneskene bag genstandene træder frem i udstillingerne, så man få en meget større forståelse for den fortid, der har skabt vores nutid.

Læs mere om Moesgaard Museum.


2. ARoS

ARoS er med regnbuen vel efterhånden blevet et af Aarhus vartegn og museet giver med sine levende udstillinger et godt indblik i både dansk og udenlandsk kunst - derudover er det en god måde at se Aarhus oppefra- i farver.

Læs mere om ARoS.


3. Den Gamle By

Den Gamle By er en 3-stjernet Michelin attraktion, og er en unik seværdighed i verdensklasse. Her kan du møde fortidens mennesker, se deres stuer og køkkener og nyde duften i det gamle bageri.

Læs mere om Den Gamle By.


4. Steno Museet

Besøg Steno Museet og bliv fascineret af bitte små atomer og Universets ufattelige størrelse. Eller læg dig i museets livmoder, mens du lytter til blodet, der suser i årerne. På Steno Museet kan du gå på opdagelse i udstillinger om natur- og lægevidenskabernes kulturhistorie.

Læs mere om Steno Museet.    


5. Naturhistorisk Museum

Oplev museets fire store faste udstillinger og skiftende særudstillinger. Du kan bl.a. komme tæt på dyrene på Afrikas savanne eller tage på en tidsrejse gennem den danske natur fra istid og til i dag.

Læs mere om Naturhistorisk Museum.


6. Væksthusene

Planter fra hele verden. I Væksthusene er naturen i centrum – fortalt for både børn og voksne. Her kan du tage en stille slentretur gennem husenes fire klimazoner og nyde naturens skønhed.

Læs mere om Væksthusene.


7. Kvindemuseet

Museet er et af verdens få kvindemuseer og ligger i byens gamle rådhus fra 1857 i centrum af Aarhus. I disse historiske rammer sætter museet fokus på kvinders liv og virke.

Læs mere om KØN - Gender Museum Denmark.


8. Godsbanen

Godsbanen åbnede i marts 2012 i den renoverede gamle godsbanegård i Skovgaardsgade. Her kan du opleve kultur i alle afskygninger eller skabe den selv – alle er velkomne.

Læs mere om Godsbanen.


9. Aarhus Teater

Den fredede bygning på Bispetorvet er skabt af arkitekten Hack Kampmann og indviet i 1900. I dag har teatret fem scener med i alt 1.200 pladser og spiller et altfavnende repertoire.

Læs mere om Aarhus Teater.


10. Bazar Vest

Et paradis for både gourmeten, den prisbevidste og den praktiske. Bazar Vest i Aarhus er det hele. Som i de bedste af orientens bazarer byder Bazar Vest velkommen til en smeltedigel af kultur, krydderi, farver og dufte.

Læs mere om Bazar Vest.