Aarhus Universitets segl

Spørg Nicoline

Nicoline

22, Låsby
Datavidenskab
BA Datavidenskab, Aarhus Universitet

Spørg mig om:

  • Retskrav eller ikke retskrav
  • Hvordan valgte jeg uddannelse
  • Økonomi og SU
  • Work-life balance og studiejob
  • Tidsforbrug
  • Faglighed

Hvordan valgte jeg studie?

Da jeg nærmede mig slutningen af min bachelor, så begyndte jeg at overveje, hvad jeg skulle bagefter. Skulle jeg starte direkte på en kandidat? Hvilken kandidat - retskrav eller en helt anden? Hvilke har jeg adgang til? Skulle jeg arbejde et år eller to inden? Der var mange ting oppe og vende, og hver mulighed havde sine fordele og ulemper. På den ene side er jeg stadig meget ung og har ikke travlt, og det kunne derfor være fedt at komme ud og arbejde. På en måde kan man teste sine kompetencer lidt af, lære nyt og tjene nogle penge. Jeg blev dog enig med mig selv om at fortsætte på studiet, så jeg ikke skulle vænne mig af med at være studerende, da jeg elsker den fleksibilitet og det liv man lever.

Overvejelser om at læse retskrav/ikke at læse retskravskandidat

Det næste store spørgsmål blev, hvilken kandidat jeg skulle fortsætte på. Skulle jeg prøve noget nyt og anderledes, eller skulle jeg fortsætte på mit retskrav med mine medstuderende? Jeg havde i noget tid overvejet at læse en kandidat i Bioinformatik, som jeg også har adgang til med min bachelor, og derfor skrev jeg et bachelorprojekt inden for området. Selvom det gik fint, og det var spændende, så kunne jeg mærke, at det ikke var mig alligevel. Derfor endte jeg med at vælge mit retskrav, da jeg kunne se mig selv mere i de fag. På kandidaten i Datavidenskab vælger man en specialisering, har nogle obligatoriske fag og derudover nogle valgfag. På den måde kunne jeg vælge næsten 3/4 af min kandidat helt frit, hvilket også tiltalte mig rigtig meget. Jeg har mærket godt efter, og i første omgang valgt nogle fag, som minder om dem, jeg har syntes bedst om på bacheloren, og derfor har jeg nu en god mavefornemmelse om, at jeg har valgt rigtigt, da jeg altid kan vælge til og fra efter mine ønsker.


Mine råd

  1. Selvom det er oplagt at fortsætte direkte på dit retskrav sammen med dine nuværende studiekammerater, så skal du huske at mærke efter, hvad du selv vil - skal du holde en pause, skal du stoppe helt efter bachelor, eller skal du måske læse en anden kandidat? Kun du kender svaret.
  2. Undersøg mulighederne for valgfag på de forskellige kandidater - måske kan du gennem valgfag kombinere fag fra to uddannelser, som begge tiltaler dig, og på den måde skræddersy din perfekte uddannelse.
  3. Vælg fag du synes er spændende, da det gør faget meget nemmere at komme igennem, men brug også muligheden for at afprøve nye fag og skab en unik faglig profil.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?