Aarhus Universitets segl

Spørg Merethe

Merethe

25, Horsens

cand.merc.aud. (Revision)

BA Erhvervsøkonomi, Aarhus Universitet

Spørg mig om:

 • Hvordan valgte jeg uddannelse
 • Studiemiljøet og det sociale liv
 • Faglighed og forventninger
 • Work-life balance
 • Arbejdsbelastning og tidsforbrug

Hvad gør man, når man har retskrav til 16 forskellige kandidater?

Bacheloruddannelsen i Erhvervsøkonomi er en bred og omfavnende uddannelse. I løbet af de 3 år er der dermed også mange forskellige typer af fag. Nogle fag er præget af argumentation og overvejelser, hvorimod nogle primært er baseret på beregninger. Med en bachelor i Erhvervsøkonomi følger der derfor også en bred skarre af kandidatuddannelser med. Men hvad gør man så, når man nu igen står over for et svært valg i forhold til at vælge mellem 16 forskellige uddannelser, hvor man har retskrav på dem alle? Nogle i min omgangskreds har vidst fra starten af bacheloren, hvilken kandidat de ville ind på, mens jeg havde selv svært ved at tage valget. Jeg følte, at jeg igen var i den samme situation, som da jeg skulle vælge hvilken bacheloruddannelse, jeg ville søge ind på. Efter en masse informationssøgning stod jeg med 2 mulige udfald: Enten ville jeg søge ind på Commercial and Retail Management, cand.merc., eller også ville jeg søge ind på Revision, cand.merc.aud. De to kandidatuddannelser minder ikke om hinanden, men ligesom på bacheloren har jeg fundet ud af, at mine interesser nogle gange går i forskellige retninger på én og samme tid. Jeg tog til et arrangement på Aarhus BSS (Kandidat Åbent Hus), hvor man kan høre om de forskellige uddannelser. Her fandt jeg ud af, at jeg ikke var ene om at have flere ønsker i forskellige retninger. Jeg følte inden mødet, at revision måske kunne blive for svært for mig, og det gjorde at jeg ikke helt turde vælge denne. Derudover kender alle de fordomme der er om en revisor. Briller, stiv i betrækket og måske lidt kedelig, og det er jo ikke ligefrem noget de fleste går og drømmer om. Alligevel er jeg allerede nu meget glad for, at jeg turde gå efter min mavefornemmelse.


Mine råd

 1. Mit bedste råd er at alliere dig med dine medstuderende. Det gælder både i studiegrupper og socialt. Brug hinanden til at diskutere pensum og lave opgaver, men husk at skabe tid til hygge også.
 2. Det er altid okay at være i tvivl, og du er helt sikkert ikke den eneste. Snak med en god ven, en kæreste eller din familie om dine tanker og tvivl du går rundt med.
 3. Ligesom ved en bacheloruddannelse er mit bedste råd at vælge kandidatuddannelse ud fra interesse. Hvis du synes din uddannelse er spændende, vil man automatisk være mere motiveret til at studere.

Fun facts om mig

 • Er anden yngst i en søskendeflok på 5.
 • Har været på skoleskibet Georg Stage i et af mine sabbatår.
 • Har af 4 omgange sagt op og startet igen som tjener på den samme restaurant, fordi jeg ikke kan undvære hverken stedet eller kollegaerne.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?