Aarhus Universitets segl

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan søger jeg?

Er der vinterstart?

  • Nej, der er kun sommerstart på de pædagogiske kandidatuddannelser. Studiet begynder i slutningen af august. 

Hvad er forskellen på en MVU og en professionsbachelor?

  • En MVU står for en mellemlang videregående uddannelse fra før den tid, hvor denne type uddannelser blev lavet om til professionsbacheloruddannelser. En MVU giver som udgangspunkt ikke adgang til kandidatuddannelserne, men den kan, kombineret med mere supplerende uddannelse, give adgang. 

Hvor meget betyder karakteren fra min adgangsgivende uddannelse? 

  • Når du har sendt din ansøgning, kigger vi både på dit gennemsnit fra din adgangsgivende uddannelse, din fagligt begrundede ansøgning og din uddannelsesbaggrund. Vurderingen er en helhedsvurdering.

Kan jeg få et eksempel på en fagligt begrundet ansøgning?

  • Nej. Vi har desværre ikke nogle eksempler på fagligt begrundede ansøgninger, fordi fagligt begrundede ansøgninger netop skal tage udgangspunkt i dig.
  • Læs mere om, hvad en fagligt begrundet ansøgning er

Kan jeg komme på en venteliste?

  • Nej, der er ingen ventelister til kandidatuddannelserne. Aarhus Universitet kører i stedet med overbooking, så der er taget højde for et vist frafald.

Hvad kan jeg blive?

  • Efter kandidatuddannelsen har du mange forskellige muligheder. Det særlige ved en universitetsuddannelse er nemlig, at man ikke har et specifikt job, som man kan søge efterfølgende. Her vil der være mange forskellige veje at gå. Hvis du gerne vil have lidt inspiration til andres forskellige karriereveje med kandidatuddannelsen, kan du kigge i jobkataloget: http://www.e-pages.dk/aarhusuniversitet/1788/html5/

Kan jeg tage en kandidatuddannelse på deltid?