Aarhus Universitets segl

Campus Herning

Studiemiljø på AU i Herning

”Du skal føle dig velkommen”. Så simpelt kan det siges. For selv om din videregående uddannelse sikkert er det vigtigste for dit valg af uddannelsesinstitution, så er alt det udenom afgørende for, at du får en god studietid. Det kræver en indsats at få en uddannelse, men der skal også være tid til sjov og socialt samvær. På AU i Herning fokuserer vi på det faglige, men der er også plads til venskaber, oplevelser, hygge, kærlighed, og hvad studielivet ellers fører med sig.

Campus Herning har en forholdsvis høj andel af internationale studerende: Ca. 20% af AU i Hernings 1750 studerende kommer fra andre lande end Danmark, og det er med til at gøre Campus Herning til et sjovt, spændende og udfordrende sted at studere.

AU i Herning har fokus på erhvervssamarbejde, og det kommer tydeligt til udtryk i en række undersøgelser om studiemiljø. Bl.a. i uddannelses- og karriereundersøgelsen European Student Barometer foretaget af analyseinstituttet Trendence, hvor AU i Herning ligger over gennemsnittet på alle parametre og træder særligt frem i forhold til undervisningskvalitet, tilgængelighed til undervisere og nærhed til erhvervslivet.

Hør hvad de studerende selv fortæller om Herning som studiested.

Studiebyen Herning

Herning er kendt for at huse store koncert- og sportsbegivenheder, men Herning er meget mere end det. I Herning er tæt på hver 5. indbygger studerende enten på ungdoms- eller videregående uddannelser – det er derfor en by med mange unge mennesker og tilbud, der er målrettet studerende. I Herning er naturen lige uden for døren, og der er etableret fine badestrande ved søerne kun en cykeltur væk fra universitetet. Når du skal starte på dit studie i Herning, skal du ikke bekymre dig om tag over hovedet, Herning Kommune har nemlig et stort udbud af studieboliger. Her kan du bo i topmoderne lejligheder/studieboliger på 1-2 værelser til en lav husleje, og flytter du mere end 30 km for at komme til dit studie i Herning, så kommer du forrest i køen. Der er mere end 20 barer, cafeer og gå-i-byen steder i Herning, samt kulturelle arrangementer hele året rundt – lige fra store koncerter med internationale navne i Boxen til mindre koncerter på det lokale spillested Fermaten.

Bolig

I nærheden af AU i Herning ligger Birk Campus; et område med 400 studenterboliger, vaskeri, fælleshus, motionscenter og café. De mange studerende, der bor i området, sikrer et rigt socialt liv og fællesskab med studerende fra AU i Herning og designuddannelserne ved TEKO. Birk Campus ligger ca. 10 minutter fra Herning centrum. 

Herning ligger centralt i Jylland, og uanset om du vælger at flytte til Herning eller vælger at blive boende i din hjemby, er der gode transportmuligheder. 5 min fra AU i Herning stopper toget til og fra Aarhus, fra Herning centrum går der både bybus og shuttlebus til Campus Herning, og med motorvejsforbindelsen til Aarhus føles køreturen ikke længere så lang.

Studieform på AU i Herning

Ud over det innovative fagmiljø får du selvfølgelig også alle de traditionelle goder fra universitetsverdenen: Undervisning baseret på den nyeste forskning, formidlet af fagfolk med stor indsigt i emnerne; adgang til mange kandidatuddannelser og mulighed for at deltage i forsknings- og udviklingsprojekter.

Herudover kan du også vælge i mellem et stort udbud af valgfag, og du har rig mulighed for at sammensætte egen uddannelse. AU i Herning sætter stærkt fokus på din personlige udvikling, bl.a. ved at sikre en nem og ligetil adgang til underviserne og sørge for, at en stor del af undervisningen foregår på mindre hold.

Iværksættermiljøet

Som studerende på AU i Herning kan du selv prøve kræfter med erhvervslivet i samarbejde med studentervæksthuset Business Factory.

Som førstegangsiværksætter kan du hos Business Factory få coaching og rådgivning, der kan hjælpe dig på vej til investering og marked. Det eneste, det kræver, er en god ide og viljen til at følge den til døren.

Studiestart i Herning?

Som ny studerende på Campus Herning vil du blive taget godt imod af studiets tutorer. RUS-ugen er den traditionelle introduktionsuge, der byder dig velkommen til studiets miljø, traditioner og dine medstuderende.

Læs mere om studiemiljø og studieliv i Herning her.