Aarhus Universitets segl

10 studieoaser i Aarhus

Aarhus er fra naturens side omkranset af fantastiske flotte omgivelser. Hvad enten du er gående eller på cykel, er der ikke lang vej fra byens universitet til fredfyldte naturoplevelser.


1. Riis Skov

Nord for centrum ligger Riis Skov, hvor du især i weekenden kan møde rigtig mange studerende som tager sig en løbetur på skovstierne.  

Læs mere om Riis Skov.


2. Den Permanente

Den gamle badeanstalt, Den Permanente, ligger for foden af Riis Skov, og er et populært udflugtsmål for aarhusianere. Om sommeren samles byens studerende her for at slikke sol og leve strandlivet.

De studerende siger: "Det ligger tæt på centrum, det er nemt at finde derhen, og der er mange andre unge mennesker!"

Læs mere om Den Permanente


3. Dyrehaven

Syd for Aarhus By ligger Dyrehaven. Området rummer en flot bestand af sika- og dådyrvildt, som du kan komme helt tæt på. Vildsvin finder du i en indhegning for sig.

De studerende siger: "Det er så hyggeligt når der er unger. Man kommer rigtig tæt på dyrene og der er utrolig smukt."

Læs mere om Dyrehaven


4. Moesgaard Strand

Syd for Aarhus, omkranset af skov og bakker, ligger Moesgård Strand. Badestranden er fin og børnevenlig, og om sommeren er det en af Danmarks mest besøgte strande.

De studerende siger. "Virkelig lækker strand og en dejlig cykeltur derud."

Læs mere om Moesgaard Strand


5. Aarhus Ø

I Aarhus Ø ligger der en strandbar og en havsvømmebane. I 2017 åbner der et havnebad. Der er etableret mange bylivsskabende aktiviteter, som tiltrækker gæster fra hele byen og som hurtigt er blevet et uundværligt element i bydelen."

De studerende siger: "Aarhus Ø er på vej til at blive et helt fantastisk område med fed arkitektur og masser af liv - det bliver godt!"

Læs mere om Aarhus Ø


6. Byparker

Der er flere parker i det centrale Aarhus. Botanisk HaveRådhusparkenMarselisborg MindeparkSkanseparken og selvfølgelig Universitetsparken ligger alle tæt på midtbyen. 
I mange af parkerne er der hen over sommeren fede arrangementer, såsom Kapsejlads i Universitetsparken, Stella Polaris, Summer Chillout i henholdsvis Botanisk Have og Rådhusparken.

Læs mere om Aarhus' byparker


7. Marselisborgskovene

I skovene syd for centrum er der plads til forskellige former for motion med løbe- og mountainbikeruter. Den del af skoven der ligger nærmest byen er Marselisborg Skovene. Der findes ikke mange danske skove, hvor der i dag kan ses så store, sammenhængende, gamle bøgebevoksninger som netop inden for dette område. 

De studerende siger: "Marselisborg er til Mountain Bike og den lange gå- eller løbetur." "Dejlig skov med flot udsigt."

Læs mere om Marselisborg Skovene


8. Bellevue Strand

Ved forstaden Risskov, 4 km fra centrum, ligger Bellevue. Dette er stranden til dig med de sarte fødder; Her er en dejlig sandstrand med meget fint sand og meget få sten i vandet. 

De studerende siger: "God plads og lækkert vand."

Læs mere om Bellevue Strand


9. Fitness i det fri

Du kan træne gratis på de mange udendørs fitnesspladser i Aarhus Kommune.


10. Brabrandsøen

Vest for Aarhus ligger Brabrandsøen og Årslev Engsø, der forbindes med havet via Aarhus Å. Herfra kan du cykle, gå eller løbe helt ind til centrum langs Aarhus åen. 

Læs mere om Brabrandsøen