Aarhus Universitets segl

Spørg Tharshan

Jeg har været 4 måneder på arbejdsmarkedet mellem bachelor og kandidat

Tharshan

27 år, Holstebro

Pædagogisk Filosofi

Pædagoguddannelsen, VIA University
College Holstebro

Spørg mig om:

  • Overgang fra professionsbachelor til kandidat
  • Hverdag som pendler fra hjem til studie
  • Faglighed og forventninger
  • Arbejdsbelastning og tidsforbrug
  • Valg af uddannelse

Akademisk ”blod på tanden”

Efter jeg blev færdig med pædagoguddannelsen, havde jeg meget lyst til at søge videre på en kandidat. Jeg overvejede pædagogisk filosofi, og deltog i kandidatdage på AU. Jeg sad nogle uger derhjemme, og gik i gang med at skrive ansøgningen. Selvom det var skræmmende at søge ind, synes jeg selv, jeg havde skrevet en ansøgning, der repræsenterede mine ambitioner for at studere videre. Ansøgningen gav pote, og jeg kom ind. Jeg fik ikke meget at vide omkring videreuddannelse på mit tidligere studie, så det var min egen lyst og interesse til at læse videre, der førte mig til AU’s hjemmeside, og mere specifikt DPU, hvor jeg nu har min hverdag som studerende. Jeg fortryder ikke ét sekund, at jeg valgte at følge mit instinkt og min lyst til at blive klogere på mit felt, og springe ind i universitetsverdenen.

Fra professionsbachelor til kandidat på AU

Det kan være svært at gå fra professionsbachelor til kandidat ift. det akademiske niveau. Jeg er selv meget opmærksom på, hvor meget af læsestoffet jeg kan overskue. Som studerende skal man læse en masse, men det er også vigtigt at prioritere ens opgaver. Måske kender man lidt sin læringsstil fra sin tidligere uddannelsesmæssige baggrund. Det er vigtigt at passe på sig selv, især under studiestart. Man kan ikke nå at læse alt, så det handler meget om at prioritere sin tid, og her er ens interesser og motivation for læsestoffet et godt udgangspunkt at tage.

Pendlerlivet

Jeg pendler selv til hverdag, og det skulle jeg vænne mig til. Det kan godt være hårdt at stå tidligt op og komme afsted med toget. Men min store interesse og lyst for mit studie, og de rare studiekammerater jeg har fået mig, er dét der får mig op. I toget har jeg dog gode muligheder for at læse op til dagens forelæsning, så jeg kan holde fri, når jeg kommer hjem. Og det fungerer rigtig godt.


Mine råd

  1. Find ud hvad du virkelig brænder for at lære og vide mere om, for det er dét, der kommer til at få dig igennem studiet, og de lidt hårde tider.
  2. Husk at det er ok ikke at kunne nå at læse alt litteratur. Noget fanger ens interesse mere end andet, og det vigtigste er, at nysgerrigheden og drivkraften for at lære ikke forsvinder.
  3. Få en fast struktur på dit studie. Det kan hjælpe at kigge på sin studieplan og se, hvor mange timer man skal bruge. Fordel det ud på din hverdag, så du kan få et kvantitativt overblik over en uge f.eks. Efter du har oprettet en struktur, kan du nemmere bøje og tilpasse den struktur til hverdagens forandringer og overraskelser.

Fun facts om mig

  • Jeg skriver, indspiller og udgiver musik 
  • Har lidt for meget LEGO i min lejlighed ift. min alder
  • Har lavet mange kunstneriske engangsprojekter, som f.eks at spille på en 8-strenget guitar og lave skræmmende lyde for forbigående mennesker i en forladt slagterifabrik. Det var sjovt.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?