Aarhus Universitets segl

Spørg Stine

Stine

41, Herlev

Didaktik (dansk)

PBA, N. Zahles seminarium

Stine

41, Herlev

Didaktik (dansk)

PBA, N. Zahles seminarium

Jeg har været 12 år på arbejdsmarkedet, som folkeskolelærer, mellem bachelor og kandidat

Spørg mig om:

 • Tanker om at være/blive studerende igen efter år på arbejdsmarkedet
 • Lavpraktiske forhold (kantinemuligheder, fredagsbar, læsepladser osv.) i Emdrup
 • Tanker om det at jonglere familie-liv og studie i en til tider travl hverdag.
 • Tanker om det at kunne leve op til de krav studiet stiller på en kandidatuddannelse
 • Give personlige erfaringer med strukturering af forberedelsestid

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Fun facts

 • Hygge er for mig samvær med mine nærmeste, men jeg elsker virkelig også at nørde mit fag.
 • Jeg lærte at drikke kaffe under lærer-lockouten.
 • Min livret som barn var risengrød og nu er den en bestemt slags lakse pokebowl.
 • Jeg kan binde ballondyr, da jeg engang har været på kursus deri.

Hvordan endte jeg på mit studie?

Mit oprindelige valg af uddannelse (til folkeskolelærer) talte jeg allerede om i 8.klasse. Vejen frem til at blive folkeskolelærer var, for mig, fyldt med mange overvejelser, men 4 år senere stod jeg med et eksamensbevis i hånden - glad, klar og parat til at undervise. Jeg arbejdede i 12 år som lærer og var rigtig glad for mit arbejde og mente, jeg havde fundet "den rigtige hylde" på arbejdsmarkedet. Henover årene opstod dog også tvivl om jobbet stadig var det rigtige valg - samtidig voksede nye drømme om, hvad jeg ville i mit arbejdsliv. Til sidst var tvivlen blevet for stor og drømmene for store. Flere samtaler med min mand om bla. at jeg har kun ét liv og det er MIT liv - så det skal leves på den måde, jeg vil. Jeg nåede også til: hvis jeg ikke gør det (uddannelse), så vil jeg fortryde det - fra da af, blev det blot et spørgsmål om hvornår! Modet til at tage beslutningen kom også med citatet: "Hvor der er en vilje, er der også en vej!". Efter mange overvejelser og tanker valgte jeg at sige mit job op, søge ind på en kandidat uddannelse og søge om SU - Ja, blive studerende påny. Jeg vil sige, det er det bedste jeg har gjort for mig selv i mange år! Det er heldigvis aldrig for sent at ændre kurs, destinationen skal være den rigtige ellers giver turen ingen mening.

Min studiestart

Var fyldt med mange spørgsmål, både lavpraktiske og følelsesmæssige. Mange af spørgsmålene fandt jeg svar på i løbet af 1.semester og andre spørgsmål gav sig selv hen ad vejen.

Min hverdag nu

Jeg afleverer den ældste i skole om morgenen, cykler ind på campus, læser teksterne og forbereder mig til undervisningen/har undervisning i løbet af dagen. Om eftermiddagen henter jeg børn, har familietid med mad, hygge, leg, putning osv. Om aftenen sidder jeg med studieting et par timer igen - dog holder jeg fri hver onsdag aften - studielivet er til tider meget intenst, og jeg har brug for at sikre mig selv et "frirum" i løbet af ugen. #dowhatyoulove #onelife #MYlife

Mine råd

 1. Valg af uddannelse: Mærk efter i din mave og gør, hvad dit hjerte ønsker - læs hvad du har lyst til!
 2. Tag dine drømme seriøst og gør dem til virkelighed, hvis de virkelig betyder noget for dig.
 3. Hvis du undervejs i studiet er i tvivl, om du kan klare det, så giv det semestret ud - hav tillid til dig selv og til, at din proces er den rigtige for dig selv.
 4. Ligesom der på en arbejdsplads til tider er spidsbelastningsperioder, er der også det på et studie - det er godt at minde sig selv om - husk at gøre det, der gør dig glad, både lige nu og på sigt!