Aarhus Universitets segl

Spørg Natazja

Natazja

25, Vejen

Pædagogisk Psykologi

Læreruddannelsen, VIA University College Aarhus

Spørg mig om:

  • Fra professionsbachelor til universitet
  • Studiemiljø og det sociale liv
  • Faglighed og forventninger

Vejen til Pædagogisk Psykologi

Jeg har altid været lidt i tvivl om, hvad jeg skulle studere, og hvad jeg havde mulighed for at studere. Jeg kunne se mig selv i mange aspekter af læreruddannelsen og startede derfor i sommeren 2018 efter et sabbatår. På trods af at jeg godt kunne lide studiet, blev det hurtigt klar for mig, at jeg ville noget mere. Da jeg blev introduceret for kandidaten i Pædagogisk Psykologi var jeg ikke i tvivl om, at det var den vej, jeg ville gå. Dog fandt jeg hurtigt ud af, at kandidaten var et populært valg, og at jeg skulle igennem en længerevarende ansøgningsproces. Selvom det har været en lang og svær proces, er jeg glad for, at jeg valgte at gøre det, da jeg har været så heldig at komme ind på min drømmeuddannelse.

Overgangen fra professionsbachelor til kandidat

Jeg havde en idé om, at kandidaten på AU ville være mere fagligt krævende, end hvad jeg kom fra. Det er den! Men på trods af det, synes jeg, at det er vildt fedt at blive udfordret og lære en helt masse nyt indenfor et område, jeg synes er spændende. AU er også anderledes på mange andre punkter, men det er noget, jeg stille og roligt har fået styr på i samarbejde med min studiegruppe. Der er nemlig mange andre i samme situation som mig, som også har svært ved at finde rundt i de forskellige portaler og ikke mindst området og lokalerne.

Min hverdag

Jeg har mindre undervisning, end hvad jeg har været vant til. De dage, hvor der ikke er undervisning, bliver mest brugt på at læse og arbejde i min studiegruppe. Jeg synes det kan være overvældende, hvor meget læsestof der er til hver uge, men jeg har fundet en rutine i det og kommer igennem det så godt, som jeg kan.


Mine råd

  1. Søg den kandidat du drømmer om, også selvom den kan være svær at komme ind på
  2. Det er okay og helt normalt, at man ikke altid forstår det hele fagligt - man kan stadig klare sig godt
  3. Hvis du er i tvivl om noget, så tag kontakt til nogle af de mange muligheder AU tilbyder, fx studievejledningen eller mig :)

Fun facts om mig

  • Jeg shopper ikke særlig tit på nettet, jeg vil hellere ned i butikken og prøve det på
  • Jeg kan alle Harry Potter filmene udenad

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?