Aarhus Universitets segl

Spørg Line

Line

28, Harboøre

Biologi (kandidattilvalg i Nordisk sprog og litteratur)

BA Biologi (bachelortilvalg i Nordisk sprog og litteratur), Aarhus universitet

Line

28, Harboøre

Biologi (kandidattilvalg i Nordisk sprog og litteratur)

BA Biologi (bachelortilvalg i Nordisk sprog og litteratur), Aarhus universitet

Spørg mig om:

  • Valg af uddannelse
  • Faglighed og forventninger
  • Hverdagen som tilvalgsstuderende
  • Arbejdsbelastning og tidsforbrug (både på biologi og nordisk)

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Fun facts

  • Jeg er kæmpe vestjyde og køber næsten aldrig noget til fuld pris
  • Jeg bryder mig ikke om at drikke koldt vand, så jeg drikker det helst, når det er lunkent

Min vej til studiet

Jeg startede på AU i 2017, fordi jeg havde et ønske om at blive gymnasielærer, og for at blive det går vejen gennem universitetet. Inden jeg søgte studie, havde jeg gjort mig nogle overvejelser om, hvad jeg kunne tænke mig at undervise i, og på baggrund af det faldt valget på Biologi, fordi jeg tænkte, at det da måtte være et fedt fag at undervise i. For at blive gymnasielærer kræves det, at man kan undervise i to fag, så det var givet på forhånd, at jeg skulle have et tilvalgsfag på både bachelor og kandidat. Da jeg halvvejs på bacheloren skulle vælge tilvalgsfag, valgte jeg igen ud fra interesse og hvad der for mig kunne være sjovt at undervise i og endte med Nordisk sprog og litteratur (dansk).

Det mest udfordrende ved at starte på et tilvalgsfag

Inden jeg valgte fag, havde jeg gjort mig tanker om, hvad jeg kunne tænke mig at studere, men jeg havde ikke skænket det en tanke, at det ville være som at starte forfra. Alt var nyt: undervisningsformen, eksaminerne og dem jeg skulle studere med. Det var hårdt igen at skulle opbygge nye gode relationer og ’lære’ at studere et andet sted, for det havde jeg jo lige brugt de to foregående år på. Men heldigvis er der søde mennesker på alle studier, og hvordan man studerer på et andet studie, lærer man hurtigt - og så er man heller ikke den eneste i den situation, det er de andre tilvalgsstuderende også :-)

Hverdagen som tilvalgsstuderende

Det er vildt fedt at få lov til at fordybe sig i to forskellige fag, og det gør også, at hverdagen bliver meget varieret, og det har jeg været rigtig glad for. Samtidig skal man også være forberedt på selv at skulle have styr på alt det praktiske, da kommunikationen mellem fakulteterne ikke altid er super god. Men heldigvis findes studievejledningen, og de er altid klar til at hjælpe, hvis man mister overblikket.

Mine råd

  1. Overvejer du at tage et fag som tilvalg, så tag til tilvalgsdag. Det er virkelig en god mulighed for at få et indblik i, hvordan det er at være studerende på de forskellige fag - både fra undervisere og studerende.
  2. Hvis du er i tvivl om det praktisk,e fx hvordan din uddannelse kommer til at se ud, hvordan du skal søge og hvad du skal være opmærksom på, så tag fat i studievejledningen, de er søde, og hvis de ikke kan hjælpe ved de, hvem der kan.
  3. Nyd din studietid! Det passer, når andre siger, den er slut, før man har set sig om.