Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Karen

Karen

26 år, Aarhus

Analytisk Journalistik (cand.public),
4. semester

BA i Kommunikation og Digitale Medier,
Aalborg Universitet

Karen

26 år, Aarhus

Analytis Journalistik (cand.public.), 4. semester

BA i Kommunikation og Digitale Medier, Aalborg Universitet

Jeg kan hjælpe med:

  • Aarhus som tilflytter og ny studieby 
  • Hvordan strukturer man sit studieliv
  • Sparring om potentielle praktikssteder
  • Udveksling - valg af universitet, fag, bolig, SU og økonomi

Fun facts

  • Jeg elsker skiferie 
  • Jeg er fynbo, og jeg spiser kun fynsk brunsviger 
  • Jeg har en dårlig vane med kærligt at rette mine venners sprogfejl

Vejen til studiet

Jeg endte på mit studie Cand. public, fordi jeg vil være journalist men med en akademisk tilgang til det journalistiske håndværk. På min kandidat arbejder vi med det klassiske journalistiske håndværk, men vi skriver også større akademiske opgaver, som jeg kender fra min bachelor i Kommunikation og Digitale Medier.  

Inden jeg søgte ind på Analytisk Journalistik, ville jeg gerne have vidst, hvordan hverdagen som cand.public’er er. Uddannelsens studieordning klæder dig kun på med formalia, men den kan ikke svare dig på, om studiet er socialt eller hvad uddannelsen kræver af dig som person. 

Det mest udfordrende ved mit studie

For mig har det været selve optagelsesprocessen til kandidatuddannelsen, som har udfordret mig mest. Fordi du som ansøger både bliver bedømt på din adgangsgennemsnit, CV og en ultrakort beskrivelse af, hvorfor du som ansøger er en relevant kandidat til at læse Analytisk Journalistik. Jeg ville gerne skrive den perfekte ansøgning. Men der findes ikke et facit på den gode ansøgning. 

Det har samtidig også været udfordrende at blive en del af et studiemiljø med andre studerende, hvor ganske få af os har læst den samme bachelor. Men omvendt er det også en af de bedst ting ved at læse Analytisk Journalistik.  

Min hverdag

Foråret 2022 skriver jeg speciale i samarbejde med mit tidligere praktiksted TV 2 Fyn, og arbejder som skribent hos VORES Mediehus i Aarhus. Jeg kan ikke kun skrive på mit speciale, jeg har også brug for at skrive artikler og udvikle min evner i at skrive lokaljournalistik.

Det vigtigt for mig at sige, at der fra undervisernes side på cand.public aldrig er blevet lagt skjul på, at der er meget at se til som studerende på Analytisk Journalistik. Der er fart på i min hverdag, men jeg trives i det.

Mine råd

  1. Vær ikke bange for at sparre med underviserne. De vil rigtig gerne hjælpe!
  2. Prioriter at få slappet af. Det er helt ok ikke at nå det hele.
  3. Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål til hverdagen på studiet, er du velkommen til at sende mig en mail med dine spørgsmål.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?