Aarhus Universitets segl

Spørg Jacob

Jacob

27, Roslev

Statskundskab (Cand.Scient.Pol)

BA Statskundskab, Aarhus Universitet

Spørg mig om:

  • Arbejdsbelastning og tidsforbrug
  • Faglighed og forventninger
  • Hvordan valgte jeg uddannelse
  • Studietid vs fritid

Hvorfor valgte jeg Statskundskab?

I gymnasiet var jeg egentlig i tvivl om, hvad jeg skulle efterfølgende. Her tænkte jeg egentlig på at læse HA Almen Erhvervsøkonomi, da jeg godt kunne lide fag som Afsætning og Virksomhedsøkonomi. Her havde jeg dog også to gode lærere i Samfundsfag og International Økonomi(svarer til Makroøkonomi på Statskundskab), som inspirerede mig til at studere Statskundskab, hvilket efter mit sabbatår fik mig til at søge dette studie.

Min egen hverdag

Til daglig læser jeg min kandidat i Statskundskab, hvor jeg er igang med mit 8. Semester, hvor jeg efter planen er færdig til næste år. Indtil videre har jeg fulgt seminarer omkring International Politik, Mellemøsten, Forvaltningsret og Folkeskolen, som har været meget interessante at følge, da hvert fag giver nogle spændende perspektiver på, hvordan man forstår verden. I starten føltes det noget anderledes at gå på universitetet ift. gymnasiet, da man er vant til holdundervisning, og at der er en lærer, som forklarer det stof, man arbejder med på timen. Her følger man forelæsninger i de fag man har, hvor en forelæser uddyber nogle pointer fra pensum, hvor man nogle gange kan læse flere hundrede siders pensum pr. uge. Derfor kræver det også, at man har en vis mængde selvdisciplin for at komme igennem et til tider tungt pensum. Dog vænnede jeg mig relativt hurtigt til studiet, da jeg lærte nogle gode studieteknikker på de første semestre. På de første semestre er der relativt meget gruppearbejde, hvor man sammen med sin læsegruppe laver ugesedler, som er en slags forberedelse til holdtimerne, hvor man læser nogle tekster for at kunne lave ugesedlen. Dette giver en ret god introduktion til studiet, da man har nogle at kunne snakke fagligt med, da de kan give deres syn på, hvordan de har forstået nogle pointer i en tekst.

Hvad tænkte jeg om AU, inden jeg søgte ind?

Nogle af de tanker, som jeg gjorde mig, inden jeg søgte ind på Statskundskab, var hvordan det faglige niveau var i forhold til gymnasiet, og om det ville påvirke muligheden for at følge med. Efterfølgende fandt jeg ud af, at det ikke er særligt slemt igen at studere, og man finder som regel ud af, hvad der fungerer for en selv studiemæssigt, hvor man blandt andet lærer at tage noter til teksterne på en bestemt måde, så man kan trække det frem til eksamen. Derudover kan man også spørge sine medstuderende om hjælp, hvis man er i tvivl om en opgave.


Mine råd

  1. Find en læsegruppe fra starten af, da man virkelig får noget at sparre socialt og fagligt med andre mennesker. Her er en læsegruppe virkelig uundværlig.
  2. De forskelle, som jeg synes, der har været imellem Bacheloren og Kandidaten i Statskundskab er, at der er meget mere gruppearbejde på Bachelordelen, mens man på kandidaten er mere overladt til sig selv, så det er lidt af en omvæltning, da man i højere grad er ansvarlig for egen læring.
  3. Nyd studielivet, mens du stadigvæk er studerende.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?