Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Henriette

Henriette

26 år, Vejle

Pædagogisk Psykologi, 4. semester

Sygeplejerskeuddannelsen, UCL Vejle

Henriette

26 år, Vejle

Pædagogisk Psykologi, 4. semester

Sygeplejerskeuddannelsen, UCL Vejle

Jeg kan hjælpe med:

  • Tanker om faglighed og forventninger, når man går fra en professionsbachelor til en kandidatuddannelse
  • Overvejelser omkring at gå fra færdiguddannet og fuldtidsarbejde til at være studerende igen 
  • Gode råd til at strukturere og variere studielivet og læsningen på et studie med meget selvstudie.
  • Balancering mellem studie og studiejob

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Hvordan jeg endte på kandidaten i pædagogisk psykologi

Jeg har altid vidst, at jeg ønskede at læse videre efter min professionsbachelor i sygepleje, da jeg altid har været glad for at læse. Under min professionsbachelor-tid fik vi meget begrænset information om de muligheder, der var for at læse videre på kandidatuddannelser. Derfor søgte jeg selv efter muligheder og tog herefter til åben hus på DPU, hvor jeg blev præsenteret for mange forskellige spændende kandidater. Da jeg altid har interesseret mig meget for psykologi og fandt faget spændende under min professionsbachelor, søgte jeg ind på pædagogisk psykologi og var heldig at komme ind!


Overvejelser omkring studievalg på AU inden studiestart

Jeg havde overvejelser om, hvordan det vil blive at gå fra at have læst en professionsbachelor til at læse en kandidatuddannelse. Jeg tænkte især meget over  læsemængden, undervisningsform og det faglige niveau. Jeg frygtede, at man ville have svært ved at følge med, når man ikke havde læst bacheloren på et universitet, og at man ville være mere overladt til sig selv, end jeg oplever, at man er. Selvom undervisningen primært består af forelæsninger, har man også holdundervisninger og kommer i forskellige studiegrupper, så man er bestemt ikke overladt til sig selv.


Hverdagen på pædagogisk psykologi 

Lige nu går jeg på 3. semester, hvor vi har en god blanding af forelæsninger og holdundervisning samt et valgfag vi selv har ønsket. Generelt synes jeg, at der er en god blanding af undervisningsformerne. Vi har typisk undervisning 2-3 dage om ugen, og de resterende dage læser man selv eller sammen med sin studiegruppe. Det fede ved 3. semester er, at man begynder at få lov til at udvælge nogle områder man synes er særligt spændende og dykke ned i dem og langsomt specialisere sig til eksamen. 

Mine råd

  1. Brug dine studiekammerater. Det er guld værd at have nogle mennesker sparre med, dele læsemængden med, dele bekymringerne med med og sidst men ikke mindst grine og drikke øl med! 
  2. Gør brug af de mange fine arrangementer og tilbud både AU og ARTS karriere tilbyder. Der tilbydes hvert år mange forskellige gode workshops og arrangementer gratis af universitetet, gør brug af dem! 
  3. Husk der er andet i livet end uni. Studiet kan godt føles altoverskyggende i eksamensperioder, men der er masser af andre vigtigere ting i livet :-)