Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Eva

Eva

29 år, Rødding

Generel Pædagogik, 4. semester

Pædagoguddannelsen, UCSyd Esbjerg

Eva

29 år, Rødding

Generel Pædagogik, 4. semester

Pædagoguddannelsen, UCSyd Esbjerg

Jeg har været 4 år på arbejdsmarkedet mellem bachelor og kandidat

Jeg kan hjælpe med:

 • Livet på SU
 • Studieliv og arbejde på sidelinjen
 • Fra professionsbachelor til universitetet
 • Fra arbejdsliv til studieliv
 • Lang transport tid - tidsforbrug

Fun facts

 • Min hund er opkaldt efter Meyer fra "Huset på Christianshavn"
 • Jeg elsker at spille fodbold, og har gået til det siden jeg var 11 år. 
 • Jeg har stadig min Diddle samling liggende på loftet i håbet om, at det én dag bliver penge værd

Hvordan valgte jeg studie

Inden jeg startede på uni, arbejdede jeg som socialpædagog på et bosted. Da jeg var færdiguddannet i 2016, var jeg meget i tvivl, om jeg skulle søge direkte ind på kandidatuddannelsen, og jeg var i tvivl, om jeg var i stand til at læse på universitetet. Jeg valgte at tage 4 års erhvervserfaring, som gav mig troen på at søge ind. Jeg valgte netop Generel Pædagogik, da jeg synes uddannelsen er bred ift. det pædagogiske aspekt. Jeg kunne godt lide tanken om at komme ud i alle hjørner af det pædagogiske område, at se pædagogikken ud fra forskellige perspektiver. 

Hvad tænkte jeg om AU, inden jeg søgte ind

Jeg var meget i tvivl om universitetet var noget, jeg ville kunne finde ud af. Jeg var meget nervøs for, hvad jeg skulle stille op, hvis jeg ikke kunne klare det, når jeg havde sagt mit fuldtidsarbejde op. Hvad ville min familie, venner og kæreste tænke, hvis jeg ikke kunne gennemføre? 
Jeg var meget usikker og manglende troen på mig selv. Jeg havde jo en tryg base på mit fuldtidsarbejde, hvor jeg fik en månedsløn. Tanken om at komme tilbage på SU, var noget jeg tænkte meget på, inden jeg søgte ind på uddannelsen. Kunne min økonomi klare at jeg skulle ned på en SU? Men jeg valgte at tage springet og søge ind, og jeg har ikke fortrudt et sekund.

Struktureret hverdag med læsning og arbejde

Jeg arbejder som vikar ved siden af studiet. Det har undervejs på studiet været en prioritering for mig at holde fast i det praktiske. Det giver mig god energi og overskud at tage på arbejde, væk fra bøgerne og det akademiske univers. Det har været en prioritering, men også krævet en indsats at få arbejde og studieliv til at hænge sammen. Personligt har det været rart for mig at have et arbejde ved siden af studiet og, jeg har i gennemsnit haft 20 timer i måneden, hvilket har fungeret fint for mig. 

Studiegruppen er en hjælp

Jeg kan tydeligt huske, at jeg var nervøs for at starte på studiet. Jeg tænkte meget over hvordan jeg skulle hænge i fra starten. Allerede den første uge fik vi studiegrupper tildelt med hjælp fra underviserne. Jeg synes, at det har været rart med en studiegruppe, især i starten af uddannelsen. Jeg vil derfor gerne give en kæmpe anbefaling til at få studiegruppe. Studiegruppen kan være med til at give ro i starten, og den er et godt sted at dele frustrationer, glæder og ikke mindst faglige udfordringer.

Hvad har været det mest udfordrende ved at starte

Det har klart været overgangen fra en professionsbachelor til en kandidatuddannelse. Det var tydeligt for mig, at niveauet steg markant. Jeg havde udfordringer med troen på mig selv de første to måneder, hvor jeg var meget i tvivl, om jeg overhovedet kunne komme igennem. Jeg synes det var svært at læse de engelske tekster, og generelt var vores litteratur anderledes end den jeg var vant til. Jeg brugte studievejledning til at få snakket om mine udfordringer, hvilket hjalp rigtig meget. 
 

Mine råd

 1. Tag til kandidat-dag! Det giver rigtig meget at høre nuværende studerende om studieliv, læsning osv. 
 2. Tro på dig selv! Hvis interessen og lysten er der, skal resten nok komme!
 3. Benyt dem omkring dig. Snak med dine nærmeste eller bekendte omkring uddannelsens indhold, og måske derigennem kan du mærke, hvad der føles mest ideelt for dig. 

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?