Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Spørg Emil

Emil

26 år, Aarhus

International Business, cand.merc.
4. semester

PBA i International Handel &
Markedsføring, Erhvervsakademi
Aarhus

Billede (mobil)

Emil

26 år, Aarhus

International Business, cand.merc., 4. semester

PBA i International Handel & Markedsføring, Erhvervsakademi Aarhus

Jeg kan hjælpe med:

 • Fra erhvervsakademiet til universitetet
 • Den gode studiestart
 • Få struktur på dit studieliv
 • Studiemiljøet
 • Balancen mellem studie og fritid 

Fun facts

 • Bordtennisbordet på det Kongelige Bibliotek er mit yndlingssted, når jeg skal have en pause fra læsningen.
 • Jeg lytter som oftest til Thomas Helmig, når jeg studerer.
 • Jeg er elendig i et køkken.

Det faglige spring fra erhvervsakademi til universitet

Inden jeg selv startede på min kandidatuddannelse, lå min store bekymring i, hvorvidt jeg kunne klare det faglige spring ved at gå fra en bacheloruddannelse på et erhvervsakademi til en kandidatuddannelse på AU. Min store frygt var, at alle mine klassekammerater, som havde deres bachelor fra AU var meget bedre polstret til at kunne klare sig godt på kandidaten sammenlignet med mig. Min frygt viste sig heldigvis ikke at have hold i virkeligheden - så længe man lægger en indsats i at finde sig til rette som universitetsstuderende, så kan man sagtens være med på det faglige.

De nye arbejdsgange som universitetsstuderende

Meget er anderledes, når man starter på universitetet - en af de største forandringer er den måde, man arbejder på som studerende. Væk er den klassiske holdundervisning fra erhvervsakademiet, og ind er forelæsninger, samt mange timer med selvstudie. Det var en stor omvæltning for mig at ændre undervisningsform så radikalt, hvilket i høj grad lagde pres på min selvdisciplin tidligt på studiet. Hele forandringen kan være meget overvældende i starten. Det er dog det hele værd at kæmpe sig igennem med nogle lidt lange og tidlige læsedage i starten, så man hurtigere vender sig til det er være universitetsstuderende. 

Det fede studiemiljø på universitetet

Selvom omvæltningen fra erhvervsakademi til universitet er stor, så bliver man også en del af et utroligt spændende studiemiljø. Der er en masse forskellige muligheder for at møde nye mennesker på tværs af forskellige uddannelser, hvis man ønsker det. Det kan være overvældende, men på samme tidspunkt meget givende at bevæge sig lidt ud fra sine sædvanlige rammer, og lærer andre mennesker at kende.

Mine råd

 1. Mit bedste råd er at finde en god studiegruppe i starten af studiet. Den faglige sparring og sociale sammenhold man får ud af at være en del at en god studiegruppe er uvurderlig.
 2. Vær åben omkring dine tvivlsspørgsmål i starten af studiet. Min erfaring er, at ens studiekammerater er meget glade for at give en hjælpende hånd.
 3. Hvis du er i tvivl, inden du begynder, så hop ud i det. Det værste der kan ske er, at det ikke er det rigtige for dig, men det mest sandsynlige er, at du bliver rigtig glad for dit studie. 

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?