Aarhus Universitets segl

Spørg Christiane

Christiane

24, Silkeborg

Fysik

BA Fysik, Aarhus Universitet

Christiane

24, Silkeborg

Fysik

BA Fysik, Aarhus Universitet

Spørg mig om:

 • Work-life balance
 • Studiemiljøet og det sociale liv
 • Arbejdsbelastning og tidsforbrug
 • Faglighed og forventninger
 • Økonomi og SU

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Fun facts

 • Min kæreste og jeg har gået til pardans
 • Jeg ejer 8 røde læbestifter
 • Du kan mange fredage finde mig i Fysisk Fredagsbar (FFB) - kom endelig og sig hej!

Min baggrund

På fysikbacheloren oplevede jeg at blive udfordret mere, end jeg nogensinde havde prøvet før, og på samme tid følte jeg, at jeg fik rigtig meget viden og mange evner til at løse problemer fra mit studie. På bacheloren havde jeg deltaget aktivt i studielivet, og jeg følte mig meget hjemme på fysikuddannelsen. I slutningen af min bachelor gik det op for mig, at jeg efter endt kandidat gerne vil være gymnasielærer. Jeg havde dog ikke taget de rigtige kursuskombinationer for at nå i mål med dette på normeret tid.

Valg af kandidatstudie

Jeg har ikke haft problemer med at vælge mit kandidatstudie, da jeg var glad for at læse på fysikbacheloren. Mine spørgsmål handlede derfor ikke om hvilken kandidat, jeg ønskede at tage, men derimod om hvilke fag, jeg skulle tage. Var det stadig var muligt for mig at blive gymnasielærer? På fysikkandidaten har vi en stor valgfrihed i forhold til sammensætningen af kandidatkurser. Jeg brugte derfor meget tid på at finde ud af, hvordan jeg kunne tage de kurser jeg ønskede at tage på samme tid med, at jeg kunne ende med at få det tilvalg jeg mangler for at blive gymnasielærer. Dette krævede mange timers overvejelser og en god snak med en studievejleder.

Min hverdag

Min hverdag på studiet har ikke ændret sig siden min bachelor. Jeg bruger alle hverdage mellem kl 8 og 16 på studiet, således at jeg skal arbejde minimalt udenfor disse tidsrum. Der har ikke fagligt har været de store ændringer på studiet, men jeg kan godt mærke, at jeg er ved at have knækket koden til at være fysikstuderende, og jeg har derfor en rimeligt god idé om, hvad jeg kan forvente af mine kurser. Jeg synes også, at det er vildt fedt, at jeg har haft mulighed for at vælge mine egne kurser, da jeg nu kan mærke, at jeg kun laver fysik, jeg er interesseret i.

Mine råd

 1. Gør det du synes er spændende.
 2. Sørg for at kende dine medstuderende - de kan agere som fantastiske læsemakkere eller sparringspartnere.
 3. Husk at tage dig tid til at holde fri og dyrke dine andre interesser.