Aarhus Universitets segl

Spørg Cecilie

Cecilie

24, Aarhus

ITKO - it, kommunikation og organisation

BA Informationsvidenskab, Aarhus Universitet

Spørg mig om:

  • Retskrav eller nyt kandidatstudie
  • Balancen mellem studie og studierelevant job
  • Tvivl om kandidatvalg
  • Tvivl undervejs på studiet

Min vej til IT, Kommunikation og Organisation

Da jeg skulle søge bacheloruddannelse, havnede jeg ved et tilfælde på Informationsvidenskab. Selvom jeg i perioder har tvivlet på, om jeg har valgt rigtigt, blev jeg generelt rigtig glad for studiet og befandt mig godt i krydsfeltet mellem IT og humaniora. Da jeg skulle vælge kandidatuddannelse, var det derfor på mange måder oplagt at vælge mit retskrav og læse kandidaten i Informationsvidenskab. Alligevel var jeg fristet af tanken om at prøve noget nyt, og jeg undersøgte alle de muligheder, jeg havde i forbindelse med kandidatvalg. Efter mange overvejelser faldt valget på IT, Kommunikation og Organisation, som jeg søgte som førsteprioritet. Min andenprioritet var Informationsvidenskab, og begge studier ville jeg have været glad for at læse. Jeg valgte at søge noget andet end mit retskrav for at prøve noget nyt - et nyt fakultet, nye mennesker og en ny måde at være studerende på. Derudover tiltalte IT, Kommunikation og Organisation mig ved at virke mere praktisk orienteret end Informationsvidenskab med blandt andet virksomhedssamarbejde og nogle mere tekniske kurser. Jeg kan godt stadig blive i tvivl, om jeg har taget det rigtige valg, men jeg er sikker på, at jeg kunne være blevet glad for både det ene og det andet studie. Nogle gange tror jeg også, det bare handler om at tage et valg.

Pause eller direkte på kandidat?

Flere af mine medstuderende har valgt at tage en pause mellem bachelor og kandidat. Jeg var selv i tvivl om, om jeg havde brug for en pause, og om jeg ville komme mere motiveret og engageret tilbage på universitet efter nogle år ude på arbejdsmarkedet. Jeg vil rigtig gerne ud og rejse, og har været i tvivl om det kan lade sig gøre på samme måde, når jeg er færdig med min kandidat. Jeg valgte at gå direkte videre på min kandidatuddannelse, fordi jeg er rigtig glad for at studere og føler mig tilpas i studielivet, selvom det i perioder kan være udmattende. Jeg er sikker på, at hvis jeg gerne vil det, så skal jeg nok komme ud og rejse efter studiet. Indtil da nyder jeg at kunne følge med mine medstuderende videre ind på kandidatuddannelserne og fortsat være en del af det gode studieliv, der er på AU.


Mine råd

  1. Vælg efter interesse - det gør årene under uddannelse mere spændende, og så er det bare sjovere at studere.
  2. Vær positiv og glæd dig - det er mange år i træk, man læser, når man går direkte på en kandidatuddannelse. Se det som en ny start og glæd dig til at komme i gang.
  3. Nyd studielivet og den frihed og det sociale liv, der følger med.
  4. Hvis du er i tvivl, så forhold dig til de enkelte fag og den måde, der undervises på - er det sådan, du godt kan lide at studere?

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?