Aarhus Universitets segl

Spørg Amalie

Amalie

26, Albertslund

Cand.Merc. Strategy, Organisation & Leadership

BA Erhvervsøkonomi, Aarhus universitet 

Amalie

26, Albertslund 

Cand.Merc. Strategy, Organisation & Leadership

BA Erhvervsøkonomi, Aarhus universitet

Spørg mig om:

  • Hvordan det er at være tilflytter fra Sjælland.
  • Tvivl om valg af kandidat.
  • Studiemiljøet og det sociale liv på campus.
  • Balancen mellem studiejob, studie og venner.

Vil du vide mere om uddannelsens specifikke adgangskrav?

Har du spørgsmål om adgangskrav og optagelse?

Fun facts

  • Jyderne synes jeg snakker Sjællandsk, og Sjællænderne synes jeg snakker Jysk.
  • Jeg er ret vild med chips og dip, men er ikke særligt vild med at træne.
  • Jeg elsker at være en aktiv del af universitetet (fagligt og socialt).

Fra bachelor til kandidat

I 2018 flyttede jeg fra Albertslund til Aarhus for at læse min bachelor. Da jeg skulle vælge kandidat, var jeg i tvivl, om jeg skulle fortsætte på studiet i Aarhus, eller om jeg skulle flytte tilbage til Sjælland. Men der var også noget trygt i at fortsætte på Aarhus Universitet, da jeg allerede kendte studiet, havde et studiejob og en bolig. Så jeg endte med at fortsætte på Aarhus Universitet.

Valg af kandidat

Det var dog ikke nemt at vælge en kandidat. Jeg vidste, at jeg gerne ville læse en cand.merc, selvom at det ikke er den uddannelse, jeg har retskrav til. Jeg søgte oprindeligt ind på cand.merc Marketing, da marketing var et fag, som jeg var god til, og som faldt mig naturligt ind. Hen over sommeren kunne jeg dog mærke, at jeg ikke var glad for min beslutning. Jeg begyndte at kigge på fremtidige jobmuligheder, og dem der tiltalte mig mest var indenfor HR, ledelse og CSR, hvor en cand.merc i strategi, organisation og ledelse var et bedre match. Jeg var lidt nervøs for at søge om at skifte cand.merc linje, da jeg ikke havde klaret mig særligt godt i organisationsadfærd på bacheloren – faktisk dumpede jeg min eksamen (og så var det endda den første eksamen jeg havde på bacheloren). Jeg endte dog med at søge linjeskiftet, og jeg har været rigtig glad for mit valg, og jeg har ingen problemer med at følge med min klasse.

Det mest udfordrende ved at vælge kandidat

Jeg synes, at det var svært at vælge en kandidat, da valget kan få betydning for mine fremtidige jobmuligheder. Jeg har stadig interesse for marketing og flere andre fag fra bacheloren, som jeg højst sandsynligt ikke kommer til at arbejde med fremover. Jeg er også usikker på, om jeg har truffet det rigtige valg, men indtil videre er jeg rigtig glad for mit studie.

Mine råd

  1. Sørg for at sætte dig ind i de forskellige kandidater - hvilke fag indgår i uddannelsen? Hvad går fagene ud på? Hvad kan jeg blive?
  2. Brug en halv time på en jobportal på at finde fremtidige jobstillinger, som lyder interessante. Måske lægger de op til, at du bør vælge en bestemt kandidat.
  3. Husk at nyde din tid på kandidaten. Du er snart færdig som studerende, så husk at nyd din sidste tid med dine studiekammerater.