Det sociale liv på AU

Som studerende på Aarhus Universitet bliver du en del af et fællesskab bestående af 35.000 studerende. Derfor får du naturligvis også adgang til en lang række faciliteter og arrangementer, der vil supplere dit faglige liv og gøre din tid her uforglemmelig.

Større arrangementer

Hvert år er der på Campus Aarhus nogle faste store begivenheder, som både studerende og ansatte ser frem til med glæde.

Fra studieårets start er der årsfesten, der blandt andet rummer Idrætsdagen og Danmarks Største Fredagsbar for de studerende - med fest og god musik i uniparken. Se soundslide hos UNIvers.

I foråret foregår den efterhånden traditionsrige kapsejlads, som får kampånden og kreativiteten frem i festforeningerne rundt omkring på AU. Læs reportager fra årets kapsejlads hos UNIvers.

 

Fredagsbarer

Rundt på de enkelte uddannelser afholdes der fredagsbar når ugen går på hæld - et væsentligt socialt samlingspunkt for studerende og ansatte. - Og med en tur rundt på de mange forskellige fredagsbarer på campus er der god mulighed for at få en oplevelse og udvide bekendtskabskredsen.

Festliv på Campus Århus

Når det skal være festligt, er der andre muligheder på campus end lige fredagsbarerne. Torsdag og fredag har Eforen åbent med alt lige fra dans til pubquiz - og øl. Eforen er kollegiebaren, der ligger midt i uniparken, i hjertet af campus.

Universitetsbaren har åbent mandag til fredag og er vidt berømt - og præmieret af Danske Ølentutiaster - for deres enorme udvalg af specialøl. Uanset om du søger et slag backgammon eller en fest, er der mulighed her.

Idræt

Når det ikke lige er den årlige idrætsdag er der også mange muligheder for i dagligdagen at dyrke sport i AU regi.

Aarhus Universitetssports hjemmeside kan du finde mange muligheder for at dyrke sport - alt lige fra badminton til vandpolo.

I Foreningen Motionscentret Aarhus Universitet kan du dyrke forskellige former for sport, herunder styrketræning, aerobic, yoga, boksning mv.

Studenterorganisationer

På AU er der et væld af studenterorganisationer - politiske, kulturelle, faglige, sociale mv. Få et overblik over dem her, og find netop den, der passer til dig. Hvis du er ny studerende er det en god mulighed for at udvide dit netværk - så skal du bare finde ud af, om det er et medlemskab af Aarhus Universitetskor, Århus Studenternes Filmklub eller noget helt andet, der er noget for dig. Derudover er der på de enkelte institutter typisk foredragsforeninger mv., som kan sætte dine studier i et nyt perspektiv.