Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Studiemiljø på AU Herning

”Du skal føle dig velkommen”. Så simpelt kan det siges. For selv om din videregående uddannelse sikkert er det vigtigste for dit valg af  uddannelsesinstitution, så er alt det udenom afgørende for, at du får en god studietid. Det kræver en indsats at få en uddannelse, men der skal også være tid til sjov og socialt samvær. På AU Herning fokuserer vi på det faglige, men der er også plads til venskaber, oplevelser, hygge, kærlighed og hvad studielivet ellers fører med sig.

Campus Herning har en forholdsvis høj andel af internationale studerende: Ca. 20% af AU Hernings 2000 studerende kommer fra andre lande end Danmark, og er med til at gøre Campus Herning til et sjovt, spændende og udfordrende sted at studere.

AU Hernings fokus på erhvervssamarbejde kommer tydeligt til udtryk i en række undersøgelser om studiemiljø. Bl.a. i uddannelses- og karriereundersøgelsen European Student Barometer foretaget af analyseinstituttet Trendence, ligger AU Herning over gennemsnittet på alle parametre, og træder særligt frem i forhold til undervisningskvalitet, tilgængelighed til undervisere og nærhed til erhvervslivet. I 2006 blev AU Herning kåret som året mest innovative offentlige virksomhed, givet på baggrund af dedikerede medarbejdere, der formår at skabe et innovativt miljø i samarbejde med erhvervslivet.

Bolig

I nærheden af Campus Herning ligger Birk Campus; et område med 400 studenterboliger, vaskeri, fælleshus, motionscenter og cafe. De mange studerende der bor i området sikrer et rigt socialt liv og fællesskab med studerende ved både AU Herning og designuddannelserne ved TEKO. Birk Campus ligger ca. 10 minutter fra Herning centrum. 

Herning ligger centralt i Jylland, og uanset om du vælger at flytte til Herning eller vælger at blive boende i din hjemby, er der gode transportmuligheder. Fra Herning centrum går der både bybus og shuttlebus til AU Hernings eget stoppested.

Studieform på AU Herning

Ved siden af det innovative fagmiljø får du selvfølgelig også alle de traditionelle goder fra universitetsverdenen: Undervisning baseret på den nyeste forskning, formidlet af fagfolk med stor indsigt i emnerne; adgang til mange kandidatuddannelser og mulighed for deltagelse i forsknings- og udviklingsprojekter.

Herudover tilbydes der også et stort udbud af valgfag og rig mulighed for at sammensætte egen uddannelse. AU Herning sætter stærkt fokus på din personlige udvikling, bl.a. ved at sikre en nem og ligetil adgang til underviserne og sørge for at en stor del af undervisningen foregår på mindre hold.

Iværksættermiljøet

Som studerende på AU Herning kan du selv prøve kræfter med erhvervslivet i samarbejder med Studentervæksthus Hernings Business Factory.

Som førstegangsiværksætter kan du hos AU Hernings Business Factory få coaching og rådgivning, der kan hjælpe dig på vej til investering og marked. Alt det kræver er en god ide og viljen til at følge den til døren.

Studiestart i Herning?

Som ny studerende på Campus Herning vil du blive taget godt imod af studiets tutorer. RUS-ugen er den traditionelle introduktionsuge, der byder dig velkommen til studiets miljø, traditioner og dine medstuderende.

Se billeder fra sidste års studiestart.

Foto: Jesper Rais, AU Foto
Foto: Jesper Rais, AU Foto
Foto: Maria Randima, AU Foto
Foto: Maria Randima, AU Foto
Foto: Anders Trærup, AU Foto
Foto: Anders Trærup, AU Foto