Studiemiljø på Campus Emdrup

På Campus Emdrup er der stærkt fokus på vejledning af studerende, som et vigtigt pædagogisk værktøj. Det betyder at du igennem hele studiet vil blive udfordret på din viden, dine holdninger og din evne til at argumentere.

Af historiske årsager bliver Campus Emdrup i dag benyttet udelukkende af Institut for Uddannelse og Pædagogik (IUP), og har derfor en stærk identitet som et tværfagligt fællesskab. De forskellige uddannelser kan altid samles om et fællesfagligt ståsted, og det skaber et godt sammenhold på Campus.

Udover bachelor- og kandidatuddannelserne udbyder IUP også en forholdsvis stor mængde master-uddannelser. Undervisningsmiljøet er på denne måde præget af at være et mix af alt lige fra nystartede bachelorstuderende over i rutinerede kandidatstuderende til erfarne pædagoger, lærere, selvstændigt erhvervsdrivende og socialrådgivere.

Når der er så mange forskellige studerende, er det ikke overraskende at det faglige og sociale miljø på universitetet er nært forbundne. Studiegrupperne er både stedet for faglig udveksling og basis for sociale aktiviteter.

Dine medstuderende repræsenterer en bred vifte af uddannelsesbaggrunde, og en stor del af dem har erfaring fra arbejdsmarkedet. Du risikerer altså ikke blot at få nye venner, men også et solidt fagligt netværk, som du kan trække på - også når du er færdig med din uddannelse.

Bolig

Da Campus Emdrup er beliggende i det nordvestlige København, og ligesom mange andre steder i byen, kan det i første omgang være svært at finde en studentervenlig bolig. Det kan være en fordel at se efter en bolig der ligger lidt længere væk, selvom det betyder at du kan være nødt til at pendle til studiet.

Kollegiernes Kontor i København udbyder tæt ved 6.000 boliger til studerende i Københavnsområdet og kan være værd at skrive sig op til. Men gør det i god tid, da der er lange ventelister.

Centralindstillingsudvalget er et alternativ til Kollegiernes Kontor og har nogle lidt andre sorteringskrav, men har også ventelister i de attraktive postnumre.

Der findes selvfølgelig også en større mængde af private udlejere, men desværre har studiestarten de seneste år været plaget af fuskere, der prøver at snyde penge fra desperate studerende. Langt de fleste private udlejere er dog ærlige, selvom de udbudte lejligheder ofte er dyre i forhold til kollegie- og ungdomsboligerne. Det bedste råd er at kigge dig godt for, og være forsigtig hvis du modtager et tilbud, der lyder lidt for godt.

Studieform på Campus Emdrup

Det uofficielle motto på Campus Emdrup er: ”En uddannelse er ikke noget man får, men noget man tager”. Som studerende på Campus Emdrup skal du derfor være forberedt på at arbejde bevidst og selvstændigt med dit studie – men med kyndig vejledning fra undervisere og IUPs mange studievejledere.

At være studerende på Campus Emdrup er ikke at få en færdig pakkeløsning. Der er gode muligheder for selv at præge din uddannelse, så den passer til dine behov, dine kompetencer, din lyst og den profil du sigter efter. Alt sammen under kyndig vejledning, selvfølgelig.

Studiestart i Emdrup?

Som ny studerende på Campus Emdrup vil du blive taget godt imod af studiets tutorer. RUS-ugen er den traditionelle introduktionsuge, der byder dig velkommen til studiets miljø, traditioner og dine medstuderende.

Se billeder fra sidste års studiestart

Foto: Lise Balsby, AU Foto
Foto: Lise Balsby, AU Foto
Foto: Jesper Rais, AU Foto
Foto: Jesper Rais, AU Foto
Foto: Lise Balsby, AU Foto
Foto: Lise Balsby, AU Foto
Foto: Lise Balsby, AU Foto
Foto: Lise Balsby, AU Foto